Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lina vaktar målet i finalklart landslag

Två matcher. Två nollor.

Lina Rinshamre har gjort stabila insatser när Sveriges F16-landslag blivit klart för final i Nordisk flickturnering.

– Det går inte att beskriva, säger Lina efter att ha hållit nollan mot Frankrike.

Annons

Först var U21-landslaget i en internationell final, nu är det F16-lagets tur.

Laget började bra i Nordisk flickturnering i Sunne. Finland lades på rygg med 4–0, följt av 2–0 mot Danmark. Lina Ringshamre, som stod på sidan i premiärmatchen, fick och tog chansen mot Danmark och gjorde en ny fin insats i torsdagens match mot Frankrike.

Seger krävdes för final och efter 2–0 är Ringshamres lag nu där.

Efter en något tveksam inledning jobbade sig de svenska tjejerna in i matchen och kopplade grepp om finalplatsen med 1–0. Det hårdnade när ledningen ökades ut.

– Vi tog tag i det efter ett tag. Och till slut satt bollarna, det lossnade. Jag har inte riktigt samlat mig än, det här är min största upplevelse inom fotbollen, säger en överlycklig Lina Ringshamre, som redde ut fransyskornas anstormning i slutet.

– De pressade på och det kom några skott. Men vår backlinje är bra, de kom inte förbi många gånger, säger Lina, som nu kan ladda för lördagens final där Tyskland står på andra sidan.

En match där Lina hoppas få vakta det svenska målet.

Efter två nollor borde läget inte vara alltför dystert.

– Jag vågar inte säga något om mina chanser. Men det kändes bra i den här matchen.