Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lina gjorde Takidas skivomslag

På knappt en vecka sålde Takidas nya platta guld och gick upp som etta på albumlistan. Omslaget till skivan har Kilaforstjejen Lina Rehnstedt gjort.

Annons

– Det känns roligt, det är ju deras musik jag lyssnar på, säger hon.
Lina Rehnstedt växte upp i Bollnäs och hon har alltid haft en dröm att arbeta med grafisk design. På gymnasiet blev det medieprogrammet och på den vägen är det.
– Jag kände att jag hamnade rätt direkt och jag har aldrig funderat på ett annat yrke.
Efter studierna började Lina Rehnstedt hos företaget Trudani och det var där hon kom i kontakt med det välkända bandet Takida från Ånge. De la sina första produktioner hos Bollnäsföretaget och behövde hjälp med omslaget.
Fast på den tiden hade Takida inte slagit igenom än.

– Jag gjorde några omslag för dem innan de blev kända och jag kände direkt att de skulle gå långt, de hade något speciellt. Jag gjorde också omslaget till deras förra cd Bury the lies, som de slog igenom med.
Takidas nya platta The darker instinct släpptes i början av september och även det omslaget kan Lina Rehnstedt lägga till meritlistan. Plattan blev väl mottagen, den sålde guld på knappt en vecka och gick upp som etta på albumlistan.
– Det är jätteroligt. Man får se det man har gjort hemma på datorn dyka upp i tv.

Lina Rehnstedt gillar Takidas musik och tycker att den rockiga stilen passar henne. Att lyssna på det aktuella bandets musik är mycket viktigt för omslaget, säger hon.
– Jag lyssnar oftast in mig på musiken för att få den rätta känslan. Jag vill sätta mig in i de känslor som förmedlas. Med Takidas omslag brukar jag få fria händer, de har oftast inga egna klara idéer. Ett omslag ska förmedla en känsla och man ska se vad det är för typ av musik.

Sedan 2005 driver Lina Rehnstedt den egna firman Spizz grafiska. Hon jobbar med grafisk design i första hand, men även med konst och foto. Bland arbetsuppgifterna märks inte bara cd-omslag.
Lina Rehnstedt formger även läroböcker åt Bonnier utbildning inom ämnen som svenska, engelska och spanska. Hon tillverkar också logotyper och hemsidor åt företag.
– Det är väldigt blandat och jag jobbar inte bara lokalt utan jag har kontakter runt om i landet, säger hon.