Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillhagatomter dröjer

Det behövs ingen särskild miljökonsekvensbeskrivning. Men det dröjer ändå innan det blir nya villatomter i Lillhaga, Ljusdal.

Annons

Den gamla ledningsgatan tvärs genom bostadsområdet i Lilllhaga har gjort sitt. Men det dröjer ändå innan Svenska Kraftnät tar bort optoledningen från platsen.

– De besked som vi har fått är att ledningen inte försvinner förrän om två eller tre år, säger Stefan Norberg, planingenjör på Ljusdals kommun.

Detta innebär att det inte är särskilt bråttom med att ta fram en ny detaljplan. Men arbetet har kommit så långt att plan- och byggenheten på kommunen har skickat in ett underlag till länsstyrelsen och nu fått svaret att det inte behövs någon miljökonsekvensbeskrivning enligt miljöbalken. Däremot ska miljökonsekvenserna framgå av den detaljplan som så småningom upprättas.

– Det som händer nu är att det ska till ett samrådsförslag. Men jag kan inte säga något om när det kan vara klart, säger Stefan Norberg.

Det är kommunen som äger marken där optoledningen finns. Meningen med detaljplaneändringen är att skapa omkring nio villatomter när ledningen tas bort.