Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk har tappat bort sin klocka

/

– Hur bär du dej egentligen åt, Lill-Ersk? undrade Tomtmor. Alltid är det något som du tappar bort så här innan jul. Vad är det den här gången då?



– Ett väggur.



– Väggur???

Annons

Jo, det var så här att när HT hade sitt fantastiska 100-årskalas i Borgarparken i augusti blev jag uppvaktad bakom den stora scenen av Ruben Jacobsson, som är högste chefen på tidningen. Jag är ju den som skrivit längst av alla i HT. 2006 var det 50-årsjubileum för mej, och nu har jag skrivit där i hela 53 år! Egentligen ska man ju få en guldklocka när man arbetat i 25 år, men mej glömde man bort den gången. Likaså när jag hade jobbat 50 år. Men nu, när det handlade om tidningens 100-årsjubileum, passade Ruben Jacobsson på.

– Men skulle du inte ha fått två guldklockor i stället då? sa Tomtemor.

Jo, kanske det. Men jag ville inte ha två klockor. Jag sa att jag tar hellre ett fint väggur som jag kan sätta på väggen i husvagnen nere vid sjön, och så blev det.

– Men var är vägguret nu då? undrade Tomtemor.

Det regnade så mycket den här dagen att jag inte vågade ta det fina vägguret med mej hem till Tomteskogen. Jag frågade då HT-chefen om han ville ta med sig klockan tillbaks till HT och sedan kunde jag komma och hämta den vid ett lämpligt tillfälle.

När HT hade Öppet Hus för ett par veckor sedan var jag där kvällen före och satte upp förra årets teckningar från alla barnen, och då tänkte jag även ta med mej vägguret hem till Tomteskogen. Men då var det borta. Inte ens Ruben Jacobsson visste var klockan tagit vägen.

Tänk om det ramlat in i den stora tryckpressen på något vis? undrade jag. Saker och ting har ju försvunnit där tidigare för mej, det har varit både mina tofflor, en filt och även mina glasögon.

– Då får du nog ta alla barn till hjälp igen, sa Tomtemor. Be dom att titta extra noga i dagens tidning, utifall klockan finns med på någon sida.

Det tyckte jag var en mycket bra idé, och nu vänder jag mej till alla barn. SNÄLLA, vill ni leta i dagens tidning och se om ni kan hitta mitt väggur. Det säkert blivit mycket mindre när det ramlade in i tidningen, men på bilden härintill visar jag hur vägguret ser ut. Jag hann faktiskt ta ett kort på klockan.

Om Du hittar mitt väggur, så skriv ner numret på sidan på ett VYKORT med namn och adress och skicka det till mej. Bland er som hjälper mej så ska jag lotta ut hederstomtar också.

Om precis en vecka, lördagen den 28 november, kommer jag att skriva och visa upp era teckningar i HT för första gången. Så sätt fart nu och skriv en önskelista och rita. Sedan är det väldigt noga att ni även skriver adressen också, utifall Du blir en av de lyckliga som får en hederstomte av mej lite senare.

Jag har redan fått flera teckningar som gjordes av de barn som besökte HT:s Öppet Hus.

Så, sätt igång nu och jobba! Här är adressen.

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Det går faktiskt bra att komma in till HT och lämna teckningar och önskelistor också i min tomtespaltspeciallåda.

 

Morsning

Lill-Ersk

 

Mer läsning

Annons