Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 9 december

/

Annons

Hej alla barn!

Tidigt I morse var Tomtemor och jag nere i källaren och donade. Det är Anna-dagen och då ska nämligen lutfisken läggas i blöt för att den ska bli färdig till julafton. Det låter kanske lite gammalmodigt, när det finns färdig ludfisk att köpa, men i Tomteskogen vill vi slå vakt om de gamla traditionerna, vi är väl inte tomtar för intet.

Det gick bra med lutfisken I år också, och den kommer säkert att smaka smaskens på julafton. Jag vet att barn inte brukar tycka om lutfisk, men om det finns på julbordet, så ta en liten tugga och smaka, vet jag. Det är inte alls så farligt som man tror.

Efter lutfisken gick Klappen och jag nedåt vägen och hämtade posten. Nu börjar säcken bli allt tyngre och jag måste nog sätta hjul på lillsläden och det snart inte kommer snö. Så här börjar jag Ii dag:

Hanna Lärka på Hemvärnsvägen i Hudiksvall fyllde nio år i lördags, den 5 december. Grattis så här i efterhand då, Hanna. Du fick säkert en massa bra saker, men på önskelistan till jul finns bäcker, pennor, skrivböcker, glitterstenar och pengar.

Rasmus Brink är fem år och bor i Njutånger. Han önskar sig en klocka, bil och nya skidor och att det blir snö så klart. Rasmus berättar också att han går på dagiset Rödklövern.

Amos Hammarstrand är fyra år och bor på Granbacksvägen i Njutånger. Han har en storasyster som heter Engla som är tio är och en lillasyrra som heter Saga och hon är fem år. Alla tre har ritat en teckning till mej. Tack ska ni ha. Amos önskar sig stora Power Minor-bilen och ett radiostyrt flygplan. Saga vill ha en pingvin som är rosa och kan få en bebis samt dockor som kan rida på en enhörning. Storasyster Engla vill ha ett leksaksstall med hästar samt biobiljetter, kläder och böcker.

Emma Heckenfeldt är åtta år och bor i Näsviken. Emma berättar att hon spelat teater nyligen, då hon var en tonårsflicka från bronsåldern. Det låter spännande. Emma önskar sig bland annat en dator, pengar och en snygg matta.

Johan, sex år, bor i Ilsbo. Men tyvärr vet jag inte ditt efternamn, eller var du bor i Ilsbo. Om jag ska hitta hem till dej får du nog skriva en gång till och berätta. På önskelistan står tv-spel, Nintendo och ryggskydd för slalom.

Chontihicka är nio år, går i trean, och har ritat ett fint luciatåg. Hon har en lillasyster som heter Christina som är fem år, och de undrar om något av oss tomtar hittar till Båsfjärd på julafton.

Felicity Kaleva-Muller, är nio år och bor i Johannesberg i Delsbo. Hon har gjort en fin teckning med adventsljus, tomte, julgodis, gran och en skinka.

Emma Nilsson på Grinnövägen i Hudiksvall berättar att hon fyller fem år den 18 decenber. Grattis, grattis, Emma. Då får du ju paket ganska snart och sedan behöver du bara vänta några dagar innan julafton och ännu mer paket. Hon önskar sig en stor docka, och en nalle, en riktig ponny och ett staket till ponnyn. Emma har en lillasyrra som heter Elin.

Jag är inte säker, men jag tror att det här brevet kommer från Patricia som bor på Vänortsvägen i Hudiksvall och hon ska fira julafton med mormor och Stefan. På önskelistan stor skidor, skridskor och en rosa ponnhäst med glitter. Henry, är det lillebror?, önskar sig många bilar och ett tåg.

Liv Jonsdotter är sju år och bor i Spångmyra, Bjuråker. Hon har ritat en snögubbefamilj och önskar sig bland annat ett Pet Shop-hus.

Syskonen Persson på Ringvägen I Delsbo berättar att det ska fira lilla julafton hos mormor/morfar I Storån och sedan åker de till Småland för att fira jul och nyår med farmor/farfar och kusinerna. Det är Max, två år, Smilla, snart sju år, och Emma, tio, år som skriver. Max vill ha bilar, lego, pussel och dinosauriefigurer. Smilla önskar sig Hello Kitty-saker, memoryspel, filmer och musiksagor. Storasyrran Emma önskar filmer, mysterieböcker, tavlor och en dator.

Detta var dagens sista brev. Nu ska jag och Klappen gå ut i skogen och se om vi hittar en julgran. Tomtemor har sagt att det är bäst att göra det nu innan det eventuellt kommer någon snö. Ha det, och vi hörs igen i morgon. Här är adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

 

Mer läsning

Annons