Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 8 december

/

Annons

Hej alla barn

Börjar ni också känna av luciastämningen? Här i Tomteskogen har jag hört smånissarna när de tränat på luciasångerna när de tagit en paus i arbetet i verkstan. På söndag får vi höra hur dom låter.

Jag får många frågor hur vi har det i Tomteskogen, om Tomtefar och Tomtemor. Eller hur vi tomtar ska kunna hinna med att vara överallt på julafton. Visst är det körigt just nu, men det brukar alltid ordna upp sig till den 24 december. Själv har jag fullt upp med att sprätta brev, läsa önskelistor och titta på era härliga teckningar. Får jag lite tid över så hjälper jag gärna Tomtemor i köket. I verkstan får jag inte vara, då Tomtefar tycker att jag inte är tillräckligt teknisk nog för att hamra, spika och skruva.

Men det bekymrar inte mej, vi har så många smånissar som sköter det mycket bättre än mej. Jag brukar säga att man ska hålla på med det man är bra på. Dags för brevhögen nu? Så här börjar det I dag:

Ni såg kanske den stora teckningen i gårdagens tidning? Den var från förskoleklassen, grupp 1, vid Lönnbergaskolan i Bergsjö. I dag kommer en teckning till som barnen i grupp 2 har gjort. Det är många tomtar och en och annan snögubbe. Tack ska ni ha alla barn i grupp 1 och grupp 2 för två härliga teckningar. Jag har redan satt upp dom på väggen i min husvagn nere vid sjön.

Elis Astby-Pettersson är fem år och bor på Nybonnsvägen i Näsviken med mamma, pappa och lillasyrran Agnes, fyra månader. Elis älskar att skotta och vill därför ha rejält med snö. På önskelistan står en monstertruck, pussel och tågräls. Agnes vill helst ha saker att bita och tussa på för hon suger jämt på sina fingrar.

Kullaya är elva år och bor i Ängebo i Svågadalen. Vad fint du ritat, är det inte Piff och Puff jag skymtar i julstrumpan?

Olle Jonsson, sex år, bor i Norrviksta, Forsa och han har en storebror som heter Calle och är nio år. Vad jag kan förstå så blir ni många hemma hos er på julafton och kusnerna från både Hudiksvall och Stockholmkommer. Dessutom fabror Lars som kommer ända från Berlin i Tyskland.

Vidar Söderström är tre och ett halvt år och även han bor i Forsa. Han önskar sig en stor långtradarlastbil med många vagnar. Lillebror heter Melker och är nio månader, även han vill ha en stor lastbil.

Tilda Andersson är fyra år och bor på Hagtornsvägen i Hudiksvall. Hon berättar att hon ska vara i Göteborg hela julhelgen och undrar om jag vet adressen i Göteborg. Det tror jag ordnar sig, Tilda och du behöver inte vara rädd för mej. Sedan undrar du om det finns någon tomteflicka som heter Tilda. Det ska jag tala om för dej, att här i Tomteskogen har vi en tomtenissa som heter Tilda. Hon är förresten väldigt duktig på att måla och tapetsera. Tilda i Hudiksvall berättar också att hon har två storabröder som heter Victor och William och att det skulle vara bra om dom också får varsin julklapp. Tilda önskar sig massor, bland annat ett paraply, pippihus, lila kjol, törnrosafilm och rosa häst med vingar. Sedan måste jag säga att du har gjort en annorlunda teckning, med glitter, riktigt tjusig tycker jag och hoppas att det blir bra i tidningen också.

Eric Bodare-Isacsson är fyra år och lillasyrran Emma är två år. De önskar också mycket snö till julen. Eric önskar sig Harry Potter-bok och Ace Age box, spindelmannenpussel och lillasyrran vill ha leksaker. Julafton ska de fira på två platser i Iggesund förs hos farmor/farfar på Poppovägen och sedan hemma på Strömvägen.

Josefine och Johan Andersson är tvillingar och fyllde två år den 8 oktober. De har en lillebror som heter Henrik som är tre månader och alla bor de på Håsta i Hudiksvall. De berättar att det fått en spruta mot svininfluensam och att de tycker om att rita och baka med trolldeg. Mamma hjälpte till att skriva, men teckningen har de gjort själva och vi ser en julgran. På önskelistan står mockasiner, då de gamla är för små samt målarböcker och badrockar.

Felicia Melin är nio år och bor i Hudikvall. Hon har gjort en fin teckning av en julgran med puss och kram.

Albin är fyra år och bor på Hemvärnsvägen i Hudikvall. Han önskar sig lasersvärd och pistol. Han har två syrror som heter Josefine och Hanna. Han fick hjälp av farmor att skriva till mej.

Tilde Røe bor på Drakövägen i Hudikvall och hon önskar sig Barbiedockor, pysselsaker, målarbok, spel, Pet Shop och kläder. Hon har ritat en hel tomtefamilj. Men den där bokstaven ø var minsan inte lätt att hitta på min datormaskin. Jag lyckades dock till slut. Det måste väl vara en norsk bostav det där, Tilde?

 

Mer läsning

Annons