Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 8 december

/

Hej alla barn!

Det är många av er som skickar med julhälsningar till släkt och vänner. Men tyvärr så kommer inte detta med dessa i tidningen. Det skulle ta så stor plats, att jag inte får plats för era teckningar och önskelistor. Jag föreslår att ni i stället ritar ett julkort och skickar en egen julhälsning. Det blir säkert uppskattat.

Annons

I dag går vi direkt till brevhögen, som nu börjar bli riktigt stor.

I Malsta förskoleklass finns 13 barn. Fröken berättar att i höst har man jobbat med geometriska figurer och tyckte att en gran till mej skulle bli bra övning. Sagt och gjort. Det blev trianglar, cirklar, kvadrater och rektanglar i form av klappar, kulor, genar och stjärna.

Smart gjort, säger jag, och tackar: Nils Antonsson, Matilda Bergström, William Bergström, Caroline Carlqvist, Anna Eriksson, Per Larsson, Saga Letterås, Fanny Lundgren, Vilja Sjölander, Elin Svensson, Charlie Westling, Anton Wiberg och Emmie Viklund.

Så här börjar nästa brev:

"Vi är tre trollungar från Bölan, hi, hi, hi, hi. Vi skojar bara, vi är tre syskon från Bölan, Sofia, 10 år om några veckor, Emelie som fyller 7 i januari och Rasmus, fem år".

Bor man i Bölan så spelar man självklart ishockey i nya fina ishallen, Lindehallen, och det gör syskonen Edström. Speciellt som pappa Andreas varit med och byggt. Sofia önskar sig hästar i julklapp, Emelie vill ha Nintendo DS och Rasmus en trampbil och en traktor.

Nintendo DS verkar vara en populär julklapp bland många. En som vill ha detta är sexårige Elias Östlund, Lappstugevägen i Bergsjö. Jodå, han vill ha massor av snö också.

Anton Thelin, fem år och Jonathan Östberg, fyra år, har varit hemma hos farmor/mormor och bakat pepparkakor. Även de här vill ha snö snarast. Anton, som har en lillebror som heter Alfred, önskar sig en lyftkran, en dumper och fler Blixten-bilar. Jonathan vill också ha en lyftkran, skridskor och lastbilen Mac.

Även Edvin Karelius har varit hos farmor när mamma, pappa och lillebror Malte åkte till Sundsvall för att julhandla. Edvin, som fyller sex år, veckan före julafton berättar att han och farmor varit ute och åkt på stjärten på en liten snöhög.

Ester Öberg bor på Halls gård i Hassela och är sex år. Hon har en lång önskelista, men överst står en egen häst. För tre veckor sedan fick hon julklappen i förskott, en svart ponny som heter Jolin. Men egen mobil och nya skidor finns också på önskelistan.

John Markusson, sex år och hans lillebror Oskar, tre och ett halvt år, bor i Fiskvik, Bergsjö. Eftersom de säger sig ha varit väldigt snälla detta år så hoppas de på många klappar. John, som ritat en fiskbil, önskar sig Super Mario-spel till WII-spelet, X-box-spel, leksaksfiskbil och en radiostyrd bil. Oskar, som ritat en stor haj, vill ha Batman, Robin och Spiderman.

När Olle Ström fick hjälp att skriva till mej var han hemma från förskolan för att han hade hosta och feber. Han berättar att han är fem år och bor i Iggesund och önskar sig ett parkeringshus, radiostyrt tåg och järnvägsräls.

Theo, fem år, bor på Åsgatan i Hudiksvall, men när detta skrevs var han hos mormor och "oppat" i Stocka. Här fick han vara med och baka lussebullar, pepparkakor och man gjorde även ett pepparkakshus. Han önskar sig en transformance, som han ritat till mej på baksidan av sin teckning.

Lussebullar ska jag och Tomtemor baka i helgen, så att de är färska och fina till lucia nästa tisdag. Nu måste jag dessutom sluta för i dag, det finns inte plats för mer i min datorskrivmaskin. Ha det, och vi hörs igen i morgon.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons