Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 7 december

/

Annons

Hej alla barn

Jag hoppas det gick bra med det andra adventsljuset I går. I Tomteskogen hade vi riktigt adventsmys I går eftermiddag med två ljus tända I staken samt nybakade pepparkakor och lussebullar på bordet. Tillsammans med lite julmust smakade det fina fisken, det vill jag lova.

Ni kanske kommer ihåg att jag vid flera tillfällen tidigare brukar be alla fröknar i skolan att se till att barnen gör en enda teckning. Då är chansen mycket större att teckningen kommer med i tidningen.

Precis så har man gjort vid två förskoleklasser vid Lönnebergaskolan i Bergsjö. Det är grupp 1 och grupp 2. I dag visar jag upp den första teckningen, som barnen i grupp 1 har gjort, och i morgon kommer den andra. På teckningen i dag kan man se både lucior, tomtar och renar. De berättar att de har det bra på skolan och leker roliga lekar. Sedan funderar barnen också om jag skulle kunna hälsa på dem i skolan. Tyvärr, så har jag inte tid med detta, just nu. Men ni har ju Bergsjötomten alldeles inpå knutarna. Kanske han skulle kunna hälsa på er. Barnen vid Lönnebergaskolan önskar sig också så att det blir roligare att leka utomhus. Man önskar sig också mera leksaker och glass till efterrätt ibland.

Även förskolebarnen på Bringstaskolan i Harmånger har gjort en stor teckning tillsammans. Här ser jag namn som Matilda, Cornelia, Rasmus, Linus, Isak, Manfred, Alexander, Anton, Josefine, Moa och Frits. Även här längtar man efter snön och allt kul man kan göra ute då. I väntan på snön sysslar man inomhus med julpyssel av olika slag. Låter kul, tycker jag.

Alexander och Sebastian Magnusson bor i Blästa, Rogsta och har hjälpts åt att rita teckningen med hus, tomte, snögubbe och julklappar till mej. Alexander, som är fyra år, önskar sig en stor bilbana och en barndator. Sebastian är två år och önskar sig några fler traktorer.

Flora Löjdström bor på Bagargränd i Ilsbo och är tre och ett halvt år och hon har ritat en tomte utan luva. Men tänk, Flora, om han blir förkyld nu? I julklapp önskar hon sig en Hello Kitty-sparkcykel och en verktygslåda. Lillebror Elmer bara är fem veckor önskar sig ett babygym.

En tjej som heter Matilda och är sju år har skickat en teckning med tomte, paket och gran. Hon önskar sig en hundvalp.

Malte Ludwichowski är fyra år och han har många kompisar på Kristinebergs dagis, avdelning Ellen. Han önskar sig en radiostyrd polisbil, en likadan som kompisen Milton White. Malte avslöjar också att det är farmor som hjälpt honom skriva till mej.

Moa Råbom, Fiskvik är nio år och hon har förutom en tomte även ritat ett julbord där det finns prinskorv i en skål. Hon önskar sig en mobil och en Petson o Findus-film som inte är tecknad.

Tristan Örn är fyra år och bor på Storgatan i Bergsjö. Han önskar sig Indiana Jones, robotturtles, lasersvärd, bathmandräkt, skateboard, bentänkort, kakor, bathmanmössa, riktiga pengar och Star Force. Storasyster Wilde har en jättelång önskelista och hon önskar sig bland annat flera docksaker, bondgård, sminkväska, Hello Kitty-strykjärn.

Amanda Hedman i Långby, Näsviken berättar att hon fyller sex år den 1 februari. I julklapp önskar hon sig data, tatueringsmaskin, smink och en vävram. Lillebror Alexander är två år och han vill ha bilar och trektorer att leka med.

Rebecca Larsson bor på Gåsbackavägen i Delsbo. Mitt i julstöket fyller hon fem år den 16 december. Grattis, grattis, säger jag. Då får du ju paket redan veckan före jul. Hon berättar att när hon fyller så ska hon ha pyjamasparty. På julafton blir det många hemma hos Rebecca och i julklapp önskar hon sig gosedjur, badleksaker, lego och att extrafarfar Knut är pigg och hemma från sjukhuset.

Nu är det slut igen för I dag. Vi hörs I morgon. Tänker du skriva och rita till mej så har du adressen här:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

 

Mer läsning

Annons