Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 7 december

/

Hej alla barn!
Nu är vi ännu en dag närmare julafton. Ni håller väl koll på dagarna genom att öppna en lucka i taget i julkalendern? Dessutom tycker jag att det börja bli mera jullikt utomhus också. Det är inte lika svart på kvällarna längre och har vi tur kommer det snö både fredag och lördag. Det har i alla fall vädertjänsten lovat, och det måste vi väl tro på då. I nästan alla brev jag får finns önskan om snö, och vi tomtar håller givetvis med på den punkten.

Annons

Med posten i dag kom ett litet rött paket – det är inte ofta jag får sådana. Paketet var från Vanja Hallberg, sex år som bor i Idenor. Hon har gjort en jättegullig papperskorg åt mej. Tack ska du ha, Vanja. Den ska jag ställa på bordet här i husvagnen nere vid sjön och ha gem i. Vanja önskar pennor och pennvässare. Annabell sovdocka, böcker som Lassemaja eller Megakillen, en chow-chow-docka och en låtsasmikrofon.

Emil Eliasson är sex år och bor i Harmånger. Han önskar sig ett spel till sin X-box som heter Kung Fu Panda 2, Wii, pengar, radiostyrd bil och en skördetröska.

På Drottninggatan i Hudiksvall bor systrarna Indra, fem år, och Felicia, som blir fyra år i december. Indra önskar sig piratkläder, krustång, läskiga masker och rosa låtsashår. Felicia vill ha snövitdocka med häst och en vit hund med svarta prickar. De undrar också om jag har renar och släde och om i så fall renarna kan flyga. Jag har inga renar, det är bara Tomtefar som har det hos oss i Tomteskogen. Nog kan de flyga, i varje fall tycker jag det ser ut som så när han ger sig iväg med släden på julafton.

William och Jonathan Westberg är fem och ett halvt år respektive tre och ett halvt år och bor i Skogsta utanför Hudiksvall. William berättar att han i dagarna har spelat ängel i en musical där för övrigt storasyrran Ida sjunger solo. Sedan har man en syster till som heter Emma. Kul att ha två storsyrror att busa och bråka med, tycker bröderna. Jonathan önskar sig massor av bilar. William vill också ha bilar, men också pysselböcker och böcker att skriva bokstäver och siffror i. Julen ska firas hemma i Skogsta och dit kommer också småkusinerna Alva och Minna från Mariefred.

Maja Emretsson bor i Myra, Delsbo och är fem år. Hon önskar sig ett gosedjur, Hello Kitty-väska, pysselsaker och en kill-barbiedocka. Maja har ritat av mej där jag står bredvid julgranen och intill ligger alla klappar som väntar på att bli öppnade.

Vinga Westerbring är åtta år och bor i Trogsta, Forsa. Hon önskar sig Pet Shop, barbiedockor och pennor. Lillasyrran Näva är fyra år och hon vill också ha en Pet Shop, barbie-sjöjungfru och ett dragspel. Storebror Loke, elva år, vill ha X-box 360 och lego.

Lova Hansson, Strandviksvägen i Hudiksvall, är bara tio månader och har fått hjälp av farmor att skriva, men hon har ritat själv. Lova ser fram emot att träffa tomten som alla hennes kusiner i Näsviken och Hudiksvall pratar om.

Elias Sundman bor i Gränsfors utanför Bergsjö och är ett år och sex månader. Han önskar sig bilar, träjärnväg med även bord och stolar så att han kan bjuda hela familjen på middag.

Oliver Krantz är sju år och bor i Fredriksfors, Delsbo. Han önskar sig en videokamera, Go Pro, i julklapp. Han undrar dessutom vad jag önskar sig själv i julklapp. Jag har fått den frågan många gånger och svaret är alltid – Hälges jultidning. Tänk att få kura ihop sig i husvagnen nere vid sjön, ta lite julmust och en pepparkaka och läsa Hälge – då kopplar jag av.

Felicia Elfving är fem år och har skickat med ett jättetjusigt julkort på sig själv där hon sitter vid granen med tomteluva på huvudet. Den bilden kommer dock inte med i tidningen, men väl den tomte hon ritat med hög röd luva och grön tofs på toppen. Felicia önskar sig Pet Shop-figurer, barbiebil med tak, zhu zhu pets-saker och en Hello Kitty-dator.

Innan vi slutar för i dag vill jag påminna om att jag numera finns på den så kallade webben också. Bra för alla barn som bor på platser där HT inte kommer ut, men som har släktingar här hos oss. Be dom att gå in på och klicka på tomten.

Ha en bra fortsättning på den här dagen, så ses vi i morgon igen.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons