Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 7 december

/

Hej alla barn!

När du, eller någon vuxen, läser detta i dag, så kanske det har slutat snöa. Men just nu, när jag sitter här i min husvagn nere vid sjön, är det torsdag eftermiddag och snön bara vräker ner. Nu måste vi nog få tag på någon med traktor och snöslunga så att brevbärarn tar sig fram med posten till mej med alla era brev och teckningar. Jag får nog trussa upp till tomtemor i huset och höra med henne hur vi ska göra.

Annons

Men vid det här laget vet ni nog att det går väldigt bra att mejla till mej med, både brev och teckningar. Fiffigt för er också, som därmed slipper ut i snöovädret för att stoppa brevet i en brevlåda.

En som utnyttjat detta med mejl till mej är Jonas Theodorsen i Norsta utanför Hudiksvall. I brevet berättar Jonas att han är jätteglad att snön äntligen har kommit och att det snart ska bli jul. Hemma i Norsta har det redan ba-kats pepparkakor och lussekatter. Jonas har två bröder som heter Simon och Vegard. I julklapp önskar sig bröderna bland annat en bilbana, lego, technic lego och en kulbana. Tack också för teckningen Jonas, visst dansar dom runt granen och en liten tomte står och tittar på?

Ett annat brev som kommit via mejl är från Elliot och Lea i Stora Höga i Bohuslän. De berättar att de har talat med farmor och farfar i Hudiksvall som ska skicka önskelistor till mig. Tyvärr har jag inte sett något av detta än, men de kanske kommer. Julen ska Elliot och Lea fira hemma på Skogsvägen i Stora Höga och inte i Hudiksvall där jag hälsade på förra julen.

Pauline Isaksson bor på Marknadsgatan i Stockholm, och är nog glad nu att det kommit snö i huvudstaden också. Hon berättar att mormor och morfar bor på Gräsmaln i Hudiksvall.

Isabelle Andersson, sju år, på Åkervägen i Bjuråker skriver att hon på sin teckning målat av morfars flaggstångsgran som lyser upp hela Kyrkbyn i Bjuråker. Inte undra på att tomtenissen och tomtenissan på din teckning ser så glada ut då, Isabelle. I julklapp önskar hon sig en fil och storebror Philip, tio år, vill gärna ha ett Air hockeyspel.

Julia Lee Walter bor både i Stråtjära utanför Söderhamn och i Delsbo. Julia berättar att hon har tre syskon som heter Denise, Ebba och Emil. Hon önskar sig Monster High som är en häxa, lego och en större sele till kaninen Sötnos som hon kallar Sötis och en tavla som hon kan måla samt en blomma att ha i fönstret. En bok där man kan skriva in alla sina kompisar vore heller inte helt fel att få, menar Julia.

Ludvig Edlund i Hedsta, Forsa, berättar att han förra helgen var ute och åkte bräda. Han har varit med och bakat julgodis och knäck. Hoppas bara att du inte provsmakade f-ö-r mycket, Ludvig. Han önskar sig bland annat en surfplatta, radiostyrd bil, lavalampa och coola kläder.

Elin Hansson i Högs-Holm utanför Hudiksvall är jätteglad att det redan kommit så mycket snö och hon har varit med och bakat lussebullar och pepparkakor. Jag tackar för inbjudan på en fika, vi får väl se hur det blir. Kanske jag blir helt insnöad i min husvagn nere vid sjön. Luciafirandet på ditt dagis blir säkert jättekul, precis lika kul som julkalendern i tv. Håller med dig, Elin. Jag gillar spöket Svante bäst. På Elins önskelista står leksakshäst, skridskor, rosa gitarr, Nintendo 3 DS med ett hästspel och trummor.

Tilda Häreskog är sju år och bor i Sågtäkten. Hon berättar att innan jul så ska hon åka till farmor och farfar i Umeå, men julafton ska de fira på Blåsippsvägen i Hudiksvall. Tilda går första klass på Glada Hudikskolan och tycker det är jättekul. Lillebror heter Karl och han är fem år och han går på Klippans förskola. Tack för era teckningar, säger jag.

Det är tur att du har mormor du, Liam Westin, fem år, i Stocka. Hon hjälper dig så gärna att skriva till mej. Fast teckningen har du gjort själv, och den är fin med den helröda tomten. I julklapp önskar sig Liam en cross, trumma, tröja med blixten och plog till sin fyrhjuling.

Det här var dagens sista brev. Nu måste jag ut och skotta igen. Jag släppte ut min hund, Klappen, för en stund sedan, då han var kissnödig. Hoppas bara att han inte snöat över. Han har ju så korta ben, Klappen.

Ha det och vi hörs igen i morgon, då är det lördag. Skriv och rita nu så pennorna glöder!

Numera går det bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej på adressen:

lillersk@ht.se

Eller skicka ett brev till den här adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons