Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 6 december

/

Hej alla barn!
Jodå, det blev en jättefin gran som Tomtemor och jag till slut hittade. Tomtemor är nämligen lite noga av sig och vi måste först gå en runda på lördagen och titta ut tre granar i vår Tomteskog, och sedan göra om samma runda på söndagen och än en gång jämföra granarna. Till slut var hon nöjd. Det är alltid lika skönt varje gång julgransbestyret är avklarat. Nu kan vi ägna oss åt andra julförberedelser i stället, som exempelvis att koka knäck, baka både lussebullar och pepparkakor.

Annons

Ska vi börja med breven och teckningarna? Överst i högen ligger ett brev från Alma Westlund, fem år och hennes syster Alice, nyss fyllda tre år, bor på Lingarövägen i Hudiksvall. Alma har gjort en jättefin tomteteckning med julgran. Hon önskar sig en barbiedocka, film och en sminkdocka.

Lillasyrran har också ritat, jag tycker det ser ut som en massa små tomtar i gröna luvor.

Ebba Nyberg, fyra år i Delsbo har ritat en solig vinterdag. Hon önskar sig skidor och smink av tomten. Hon har en lillebror som heter Oscar, ett år och tre månader. Han vill nog allra helst ha bilar, tror Ebba.

Arvind Högström är sju år och bor i Hudiksvall. Han berättar att när det snöade första advent var det första gången han såg snö. Det var jätteroligt och han åkte madrass och gjorde en snögubbe, och nu vill han ha ännu mera snö. Nu förstår jag, Arvind, du har bott i ett annat land tidigare. Du har ju skrivit din önskelista på engelska. Nu är jag kanske inte lika bra som dej på engelska, men jag tror att på svenska så önskar du dej en skateboard, en stor bil, tv-spel, cykel och en riktig ren och en tomteleksak. Har jag fattat rätt?

Frida Kandell, Ingsta utanför Hudiksvall, önskar sig slalomskidor som är rosa och snö så klart. På hennes teckning kan vi se jultomten, skidorna, en gran och jättemycket snö.

Ida Månström, fem år, och hennes lillebror Victor som är två år ska träffa tomten tre gånger i jul – vilka lyckostar, säger jag. Först hos morfar och Marica, sedan hos mormor och avslutning hemma hos farmor och farfar. Ida önskar sig en leksaksflicka och Victor en traktor.

Margareta Andersson är fem år och bor i Iggesund. Hon önskar sig en barbie och en barbiehäst och en massa snö så klart, så att hon kan åka skidor och pulka med kompisarna på Kyrkis i Iggesund.

Visst är det en prinsessa och en julgran med många klappar som du ritat Anna Ericsson, Norsta utanför Hudiksvall? Anna är sex år, och vad jag kan förstå har du skrivit brevet själv. Duktigt gjort.

Egon Lindh är fyra år och bor i Högen, Bergsjö. Han har en lillebror som heter Max, två hundar som heter Biztra och Frasse samt katten Hedlund. Egon önskar sig en Batman-dräkt, en blixten McQueen-säng och tuschpennor som han har på dagis. Egon berättar också att han ritat av mej med en fotboll.

Philip Broheden berättar att han har en syster som heter Filicia och att han önskar sig en brandstation. Filicia vill helst ha en hund.

Filip Roupé är sex är och bor på Östranbräcksvägen i Hudiksvall. Han har fått en lillebror som heter Jakop som nu är fem månader. Visst kommer jag ihåg att du är i Näsviken och firar jul, Filip. Många paket blir det också.

Kusinerna Thyra och Stina från Ässjö i Hassela och Egon och Max i Högen tänker fira jul på Räveln i Ässjö i år. Bra att ni sätter ut marschaller vid vägen så att vi hittar till farmor och farfars stuga i skogen.

Det här var sista brevet för i dag. Nu stänger jag locken på min datorskrivmaskin och går upp till Tomtemor i huset. Det är tyst och skönt att sitta och läsa era brev och titta på teckningar här i min husvagn nere vid sjön. Det är bara min hund, Klappen, som snarkar till ibland.

Jo, en sak till: Jag vill påminna om att det går mycket bra att gå in till de snälla tanterna på HT:s reception och lämna brev med önskningar och teckningar i min specialtomtespaltlåda som finns där hos dom.

Ha det, och så hörs vi igen i morgon.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons