Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 6 december

/

Hej alla barn!

I dag skriver vi torsdagen den 6 december och vi är ännu en dag närmare julafton. Tiden går fort när man har roligt brukar man säga, och roligt har då i varje fall jag just nu som har förmånen att ta del av era brev och teckningar.

Annons

Men jag försöker hinna med lite annat också, som till exempel lite stök i köket. Ni som följt mej genom åren vet nog vid det här laget att jag trivs i köket och att baka och laga mat.

Tomtemor brukar säga att hon känner sig lite bortskämd ibland när jag går igång bland grytorna och kastrullerna. Men det gör jag så gärna.

Nu är det dags för brevhögen igen, och först ut i dag är Agnes Tjernell-Olsson bor på Gårkvägen i Forsa och är fyra år. När detta skrevs var hon hos mormor och morfar i Vattrång. Där ska hon också vara på julafton. Hon önskar sig fina klänningar, barbiedockor, nagellack med mera. Agnes berättar också att hon har en storebror som heter Erik och att hon går på Hasselbackens dagis i Forsa. ¨

Kusinerna Egon och Max från Högen samt Tyra och Stina från Ässjö vill gärna att tomten tittar in efter jul om det går bra. Då ska de nämligen vara hos farmor och farfar i stugan på Räveln och fira lilla julafton. Gröt utlovas. Sedan funderar de om jag hittar till Hassela.

Farmor och farfar (vilka är ni då) berättar att Ebba och Adrian har flyttat till Stamnäs från Gävle och vill att jag gör en sväng dit, och då blir glädjen stor.

Vincent och Milton Fors-lin i Idenor önskar sig lego, tv-spel, snygga fotbollströjor, Super Maria och egna datorer, helst laptop.

Nils Zederfeldt är åtta år och bor på Nygatan i Iggesund. Han berättar att han spelar ishockey i HHC och önskar sig Skylanders Giant i julklapp.

Line Skoglund är sju år och bor i Fläsbro utanför Hudiksvall. Hon berättar att hon älskar snö, och nu får du ju mycket av den varan, Line. Redan har hon varit ute och åkt skidor. Line önskar sig höstspel. Lillasyrran Meya är nio månader och hon vill helst ha ett nytt gosedjur. Vad glad han ser ut din tomte, Line.

Saga och Elsa Letterås är sex respektive fem år och bor i Malsta. Även de gillar att vara ute och ha skoj i snön. Tack för era fina teckningar och visst ser Elsas tomtar lite kära ut va? Det är ju sådana där röda hjärtan runt deras huvuden.

Hannes Hedström är tre år och bor normalt i Sollentuna. Men förra helgen var han i Norrväna i Delsbo och skottade snö. Där ska han också fira jul och undrar om tomten hittar dit och att han har många julklappar med sig. Hannes berättar också att han har två kusiner som heter Hibla och Jocke.

Det är många syskon som skriver och ritar till mej. Ännu ett exempel på detta är Liam och Natalie Nilsson i Iggesund, som är sex respektive fyra år gamla. De berättar att de har två katter och en kanin hemma och att de är jätteglada över snön så att de kan åka kälke och leka i snön. Liam önskar sig Lego, tv-spel och skidor. Natalie vill allra helst ha en docka och en dockvagn. De berättar också att de hittade min datamus i tidningen.

Apropå datamusen, så har jättesnälla Margareta och Viola på HT hjälpt mej att skicka iväg hederstomtarna som bör dyka upp vilken dag som helst hos de tio lyckliga vinnarna.

Mattias Swing är en trogen skrivare till mej. Han har också ritat en glad tomte med både adventsljus och eget hus. Fin teckning, Mattias, som nu blivit tolv år. Han gillar att åka slalom i Hedebacken och att vara ute och skotta snö. På önskelistan står nya längdskidor, skruvdragare och vita hörlurar. Sedan vet jag också att du längtar tills du får komma ut på Hölick igen. En grillad korv med julmust vid brasan kan inte bli fel.

Mattias blir sist ut i dag. Men innan vi slutar vill jag påminna er om att skriva och rita så fort som möjligt, så att jag har alla brev och teckningar här hos mej i husvagnen innan julafton. Det vore ju synd om du skrev till mej och så hinner jag inte få med ditt namn och teckning i tidningen.

Skicka ett brev, som vanligt, till den här adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Numera också bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej på adressen: lillersk@ht.se

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons