Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 5 december

/

Annons

Hej alla barn

Tänk, nu har det gått en hel vecka i december och vi går mot andra advent i morgon. Sedan är det bara en vecka till och vi ska fira lucia, och sedan... ja, ni vet.

Dagarna går så fort just nu så att man knappt hinner med sig. Den här helgen lutar det åt att jag ska hjälpa Tomtemor i köket med bakningen. Det blir nog både pepparkakor och lussebullar. Sedan gäller det att sätta hänglås på burkarna så att inte smånissarna smyger upp på nätterna och äter upp allt innan lussefirandet nästa söndag. Kanske ni också ska baka i helgen. Tänk då på att inte äta så mycket av pepparkasdegen, då är det riskt att ni får ont i magen. Jag gjorde det misstaget en gång och aldrig mer.

Ska vi börja med brevhögen? Här kommer dagens första brev:

Moa Nordlund är två år och fem månader och bor i Hög. Hon har ritat en tomte med paket. Lillasyster Meja är fyra månader. Moa önskar sig dvd-filmer med Emil, Pippi och Lotta på Bråkmakargatan samt kläder.

Felix Langer är fem år och bor på Återvändsgränd i Hudiksvall. Han har ritat tomtefar och tomtemor som gungar gungbräda. Det är ganska likt tycker jag. Han önskar sig racerbilar och en racerbilbana, jättecoola monstertruckar, transformers och en bakugan-boll.

Fanny, sex år och Freddie fyra år, heter Olsson i efternamn och bor på Knutslundavägen i Delsbo. Fanny önskar sig snö så att hon kan åka slalom, kläder och Hello Kitty-saker. Freddie villa ha postis Pär-saker, lego och bilar.

Isak Blomdal på Ringstavägen i Delsbo är tre år och två månader. Han har ritat jultomten och en julgran med ljus i. Han önskar sig en sångpåse och ett bilgarage.

Här får jag en stor julhälsning från syskonen Ellinor, fyra år, och Jonatha, sex år, som heter Tennenbaum-Binett i efternamn och bor på Solbågen i Hudiksvall. Jonathan längtar som alla andra barn efter snö till jul. Han längtar efter att åka pulka och bob och att leka och busa i snön. Julpysslet har redan börjat hemma hos familjen och snart ska man baka pepparkakor och lussekatter samt göra julgodiset. De berättar också att va rje år bakar man även ett pepparkakshus och dekoreras på olika sätt varje år.

Mattias Swing är nio år och bor på Solbågen i Hudiksvall. Han berättar att han skrivit en lång önskelista, men allra mest önskar han sig Nintendo-spel, en taklampa och en stereo. Mattias saknar också snön, och så längtar han till sommaren ute på Hölick och husvagnen. Jag har faktiskt hört, Mattias, att du är en riktig klippa ute på Hölick där du hjälper till med det mesta. Är det sant att du kört fyrhjuling också?

Det har kommit ett tjockt brev från barnen i Svågadalens förskoleklass. Ni måste vara lite lyckisar som redan fått lite snö. Anton vill ha ännu mera snö så att han kan bygga fina snögubbar. Naturligtvis önskar de sig också många julklappar. Thor längtar till julafton för han hoppas att det ligger ett munspel i paketet. Isac önskar sig ett Nintendo DS- Anton önskar sig ett tataspel. Nemi vill bygga en snöhäst och önskar sig tre paket. Ett med choklad, ett med en docka som kan sova och suga på nappen och ett med ett frisyrhuvud som hon kan kamma och göra fint. Stina önskar sig en leksaksponny i sitt paket.

Stina blir sist ut I dag. Jag återkommer på måndag och under helgen ska ni sätta er ner och skriva och rita till mej. Här är adressen:

 

 

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

 

Mer läsning

Annons