Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 4 december

/

Annons

Hej alla barn!

Gubben Frost har varit flitig de senaste dagarna och klätt träd och gräs med härliga snökristaller. Det är nästan så man får lite snökänsla och därmed börjar julstämningen så sakteliga att göra sig påmind även ute i naturen. När jag och Klappen vandrade stigen genom skogen till husvagnen nere vid sjön så nästan knarrade det under mina kängor. Klappen hördes inte. Han tassar är så mjuka att inget hörs. Då kom jag att tänka på en sak för länge sedan när Gubben Frost hade slagit till ungefär lika som nu. En av de allra minsta smånissorna kom in i köket med andan i halsen och sa att hon minsann sett att det var fullt med rost på källarkullens tak. Jo, hon sa faktiskt ROST, och efter den dagen brukar vi alltid skämta och säga rost istället för rimfrost.

I går satt några andra nissar och slog in paket för glatta livet. Det var paketen till de tio lyckliga vinnarna av mina hederstomtar, och snart kommer de med posten till er. Nästa gång vi skickar iväg paket från Tomteskogen blir det bland er alla som skrivet och ritat till mej. Jag tror bestämt att det blir fler än tio som får paket vid nästa tillfälle. Det är därför som jag tjatar att ni ska vara noga med att skriva namn och adress i brevet eller på baksidan av teckningen.

I samband med HT:s Öppet Hus för några veckor sedan var det många barn (ja, även flera vuxna med för den delen) som passade på att göra en teckning åt mej. Tyvärr är det lite svårt för mej så här efteråt att veta vad barnen heter, annat än i förnamn. Men detta hindrar inte mej från att visa upp dom för er i tidningen.

Vi har exempelvis Elin som ritat en lucia med rött hår och röda läppar.

Ebbas teckning tror jag ska föreställa en princessa till vänster och kanske en prins. De verkar kära i varandra, då Ebba även ritat ett hjärta.

På Yola Nepps teckning står det 7 år och kan det vara en häst, eller rent av tomtens ren som står där i stallet?

Sara, åtta , har också skrivit en önskelista på baksidan av sin teckning. Hon vill bland annat ha dansmatta och tuschpennor.

Sedan över till de brev och teckningar som kommit till mej i brevlådan nere vid vägen och som jag har hämtat i specialtomtespaltsäcken.

Rut Sandh berättar att hon är fyra år och bor i Stockom, men mormor/morfar och farmor/farfar bor i Hudiksvall, så hon är ofta och hälsar på. Hon har ritat en tomte med hjärta och hon önskar sig en sminkdocka. Rut skriver också att hon har en lillebror som heter Ture.

Tre kusiner i Trogsta har nog jobbat tillsammans med sina önsklistor och teckningar och sedan lade man allt i samma brev. Fiffigt. Saga Nilsson är fem år och hon undrar hur tomten ska ta sig fram om det inte blir snö. Det löser sig, Saga. Tomtefar har gummihjul i reserv till släden om det blir barmark. På Sagas önskelista kan jag läsa Pet Shop-grejor. Jonathan Jonsson är nio år och kusin med Saga om jag fattat det hela rätt. Han har längtat att skriva till mej igen för då är det jul. Han önskar sig en kranbil från legoteknik. Lillasyrran heter Stina och är sju år. Hon undrar också hur tomten ska ta sig fram utan snö, men det har jag redan berättat om att det ordnar sig. Hon önskar sig ett skötbord, Pet Shop-hus, och kläder, som exempelvis tröjor.

Alfred och Valter Lundgren-Gröning heter två bröder som bor i Gnarp. Alfred är tio år och Valter åtta. Mest av allt önskar de sig snö till jul. Tack för era fina teckningar!

Olle Mittjas Larsson berättade i går att han har en teckning som föreställer mej. I dag får du med den i tidningen, Olle. Jag tror bestämt att den ligger allra överst på den här sidan.

Nu piper det i min datormaskin igen och det betyder att det inte finns plats för mer brev och teckningar denna gång. Nu ska Klappen och jag gå ner till vägen igen med specialtomtespaltsäcken och tömma brevlådan. Nästa vecka, när Tomtemor och jag bakat peppisar och lussebullar så ska jag ta med och bjuda brevbäraren på fika. Han får minsann jobba hårt just nu.

Tänker du skriva och rita till mej så har du adressen här:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

Mer läsning

Annons