Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 3 december

/

Annons

Hej alla barn!

När jag vaknade I morse och tittade ut genom fönstret såg det nästan lite vintrigt ut. Frosten gjorde att källarkullens tak var vitt, nästan som om det låg snö där. Forsätter det så här med ännu mer frost lär det väl inte dröja förrän smånissarna tjyvlånar Tomtemors bakplåtar och åker kana nedför källarkullen. Det har dom ju gjort tidigare. Hoppas i så fall att Tomtemor och jag hinner baka våra pepparkakor och lussebullar först, men man vet ju aldrig vad dom där smånissarna hittar på.

När Klappen och jag gick till husvagnen nere vid sjön så började han vädra väldigt mycket och gav till och med till ett litet skall. En stund senare förstod jag varför. Lite längre bort på stigen satt nämligen en räv och tittade på oss. Men när den fick syn på Klappen och mej så sprang den snabbt in i skogen igen. Med en räv I farten gäller det att hålla koll på tofflorna igen. Ni kommer väl ihåg hur det var när räven tog dom för mej.

Nej, nu sätter vi igång med dagens brevskörd och teckningar:

Wilma Zetterlund är fem år och bor på Nybonnsvägen i Näsviken. Då är du väl lillasyrra till Zimone som skrev till mej i gårdagens tidning? På Wilmas önskelista står det Hello Kitty-dator och skidor med stavar. Det senare blir nog bra när snön kommer. För snö blir det var så säker på det, Wilma.

Olle Nordin är också fem år, där han bor i Delsbo med mamma, pappa och storebror. Han önskar sig lego, ett kassaskåp och en vattenspridare. Olle berättar också att han har två katter som heter Noonis och Maja och de vill ha leksaksmöss.

Elin Hansson är två år och åtta månader och bor i Högs-Holm. Hon önskar sig en pojkdocka i julklapp och längtar även hon efter snö så att hon kan leka ute och åka pulka. Elin berättar också att hon går på Nyponrosens förskola.

Olle Mittjas Larsson är fyra år och bor i Prettingberg. Han funderar vad min fru heter, om det bara är Tomtemor, eller något annat? Tyvärr, Olle, jag har ingen fru ännu, men det kanske blir. Tomtemor är ju fru till Tomtefar. Sedan lovar jag att hitta igen dej på julafton. På önskelistan står en bilbana, snickarbälte och verktyg. Olle berättar också att hans teckning föreställer mej.

Paulina Ekberg är tre år och önskar sig en stor nalle, pussel och en målarbok. Paulina undrar också om renarna fått mat så att dom orkar med allt på julafton. Jodå, det har dom, Paulina. Du behöver inte vara orolig.

Klara Pedersen är fem år och bor i Hudiksvall. Hon berättar att hon har en lillebror som heter Ludvig och är ett och ett halvt år. Sedan låter det spännande, Klara, att du går på skridskoskola och att du ska börja rida nästa termin. Jag brukar också åka skridskor. Men då passar jag på att åka i raggsockorna i Tomtemors kök när hon bonat golvet några kvällar före julafton. Klara önskar sig Hello Kitty-dator, ett spel, en docka och Hello Kitty-gosedjur. Lillebror Ludvig vill ha en tågbarna och en traktor. De har också dagiskompisar på Fjärilen och Nyckelpigan på Håsta dagis.

Philip Lönn i Sved utanför Hudiksvall är sex år och han har till och med klistrat fast en bild av sig själv på sin teckning. Han önskar sig bathmandräkt, racerbilbana, tomtemaskin, krokodilbana, samt hockeyklubba och hockeyutrustning.

Jag har fått ett brev från Ebbe Eklund i Skutskär som ligger söder om Gävle, eller alldeles i närheten av Furuviks djurpark om man så vill. Han önskar sig en raket i julklapp och några överraskningar som bara tomen vet vad det är. Ebbe berättar också att när han är hos farmor i Delsbo, där han ska fira jul, så äter han mannagrynsgröt, och det gör han på dagiset i hemma i Skutskär också. Har du inte provat tomtegröt, Ebbe? Han har också en lillebror som är både lite busig och snäll som heter Folke.

Alma Westlund är tre och ett halvt år och bor i Lingarö. Hon önskar sig en väska och ett legoslott i julklapp. Alma har också en lillasyrra som heter Alice som är ett år gammal.

Olle Norin är tre år och han har ritat en röd tomte med grön jacka, blå luva och blå fötter. Han önskar sig många saker, bland annat Pippis sjörövarskepp, drakar, carsväska och ett blixtenparaly.

Emil Wenn, sex år, har, ritat en tomte, gran med paket och motorcyklar. Men jag kan inte se var du bor, Emil?

Edith Lindberg är snart fyra år och bor på Solbågen i Hudiksvall. Hon önskar sig barbiedockor, en stor mjuk Mimmi, en legoaffär, dockkläder med Hello Kitty på och snö till jul så att hon kan åka pulka. Hon har ritat en jättefin snögubbe och en blomma.

Detta var dagens brevhög. Nu ska jag ta på mej mina gåkängor, sätta pannlampan på huvudet och sedan ska Klappen och jag gå en sväng neråt vägen och titta. Det kan ju hända att brevbärar´n kommit en sväng till med ännu fler brev till mej. Ha det så bra, och vi hörs igen i morgon. Du som skriver och ritar till mej har adressen här:

 

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

 

 

Vi vann hederstomtar!

Ni var alla otroligt duktiga som hjälpte mej att hitta min fina klocka som fanns på sidan 3 i HT, lördagen den 21 november. Ni skulle bara se högen med vykort och brev med alla rätta svaren! Nu har Klappen och jag dragit tio lyckliga vinnare som får varsin hederstomte. Tomtarna kommer snart med posten och jag säger grattis, grattis! Här är vinnarna

Edith Lindberg, Solbågen 11 C, 824 34 Hudiksvall, Malin Berglund, Bringstavägen 17, 820 75 Harmånger, Mathilda Jonsson, Näsbyn 220, 820 60 Delsbo, Jesper Rösnäs, Snickargatan 5, 825 31 Iggesund, Charlie Andersson, Kasköplan 5, 824 41 Hudiksvall, Pontus Jonsson Lundmark, Falkstigen 18, 820 74 Stocka, Wilma Kring, Enbacksvägen 5, 825 93 Njutånger, Magdalena Norberg, Brändbo 130, 820 62 Bjuråker, Josefine Holmström, Hästskovägen 3, 820 72 Strömsbruk, Emma Hedenfeldt, Näsviksvägen 11, 820 64 Näsviken

Mer läsning

Annons