Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 3 december

/

Hej alla barn!
Om allt går enligt planerna ska Tomtemor och jag försöka oss på att hitta en julgran den här helgen. Eftersom det just nu inte är någon snö är det inga problem att ta sig fram i Tomteskogen. Annat var det förra året den här tiden, då vi fick trussa fram i snön och det var svårt att hitta den finaste granen då grenarna var täckta av snö. Nu är det grönt och fint, så det ska inte behöva bli några problem.

Annons

Kanske vi rent av kan plocka lite svamp också. Ni såg kanske i HT i går att man hittat fina trattkantareller i Jättendal. En varm macka med kantarellstuvning skulle inte sitta fel så här i början av december. Vi får väl se om vi lyckas hitta både julgran och svamp på samma gång. I så fall borde det vara något av ett rekord, tycker både Tomtemor och jag.

Annars börjar det bli julfint i huset. Vi har både elljusstakar och stjärnor i fönstren och de röda julgardinerna sitter på plats i köket. Smånissarna vill börja pynta, men Tomtemor säger att de måste hålla på sig ett tag till.

Nog om detta. Ska vi börja med breven och teckningarna nu? På bordet i husvagnen nere vid sjön har jag fullt upp med härliga teckningar och brev. Först ut i dag är Annie Frykmo Löthmyr i Hålsjö, Norrbo, fyller två år den 12 februari och hon har fått hjälp att skriva ett jättelångt brev till mej. Tillsammans med mamma har hon bakat pepparkakshjärtan, något pepparkakshus blev det tyvärr inte. Annie berättar att hemma på täkten brukar det stå både rådjur och älgar. Vad spännande det måste vara att titta på djuren, Annie. På önskelistan står cykelhjälm, med grönt spänne, Duplo smådjursgård, filmsmurfar och Tom o Jerry. Fast får mamma bestämma så blir det mest kläder, tråkigt tycker jag.

Karl, fyra år, och Tilda, sex år, Häreskog bor i Sågtäkten, och går på förskolan Klippan och Glada Hudikskolan. Julen ska de fira i Umeå hos farmor och farfar. De berättar också att förra julen träffade de på en tomte i skogen och han hade paket med sig. Kanske han är där i år också, undrar de? Karl önskar sig en traktor och Tilda vill ha ett blommigt fodral till ipoden. På söndag och måndag ska de vara med och sjunga i en musikal i Höglidenkyrkan.

Johan Eriksson i Ilsbo är åtta år och han har ritat en jättekul tomte. Man ser bara nästan som sticker ut under den stora röda luvan. På Johans önskelista står ett tv-spel.

Lova Nilsson berättar att hon förra veckan fyllde fem år. Grattis, grattis, säger jag i efterhand. Det blev många fina presenter som gjorde henne jätteglad. Lillebror heter Assar och han är ett år. Lova påstår att de såg mej inne i stan på julskyltningen där hon fiskade en fiskedamm och fick en godispåse. I julklapp önskar sig Lova ett smyckeskrin och ett tv-spel samt en bana till sina marsvin.

En kille som heter Axel Bylin är fyra år och bor i Rogsta. Han önskar sig ett piratskepp, långtradare och en liten spis som låter.

Jacob Andersson, sju år, på Andtjärnsvägen i Hudiksvall har ritat en tomte som ska ner i en skorsten och säger hoo, hoo.

Patricia Steen i Hudiksvall är sex år och hon önskar sig en symaskin och en riktig telefon. Hon har ritat en gullig liten tomte.

Vilken härlig tomte du ritat, Liam Westrin, snart fem år, i Stocka. Nu vill han ha jättemycket snö hemma på Orrstigen. Vem vill väl inte det, Liam. När det gäller julklappar så önskar han sig en radiobil och en tomtesäck. Undrar vad du ska göra den?

Liam blir sist ut i dag. Nu ska vi börja förbereda oss för andra advent och då ska ju ljus nummer två tändas. Även denna gång säger jag så här: ha alltid en vuxen i närheten om du ska tända ett ljus, och glöm inte att släcka. Ni ska veta att en gång höll det på att gå riktigt illa hos oss när vi glömde adventsstaken på köksbordet med alla fyra ljusen brinnande. I sista stund kom Tomtemor in och kunde släcka. Än i dag har vi ett stort svart märke i bordsskivan som påminner oss om vår farliga glömska. Sedan den dagen kollar jag både en och två gånger att alla ljus är släckta innan vi lämnar huset.

Ha en bra andra advent och vi hörs igen på måndag. Har vi tur kanske det kommer lite snö också…

Här är adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons