Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 28 november

/

Annons

Hej alla barn!

Nu är det äntligen dags igen. Jag har väntat jättelänge på den här stunden när jag får ta fram datormaskinen och sitta i husvagnen nere vid sjön och skriva till er. Redan har jag fått en hög med teckningar och julklappsönskningar som jag hoppas få visa upp i HT fram till julafton. Många passade på att rita och skriva till mej i samband med HT:s Öppet Hus för några veckor sedan.

Sedan har jag fått en massa hjälp också av så många barn som hittade min stora fina klocka i HT förra lördagen. Lite längre fram ska jag tala om vilka tio lyckliga det blir som får varsin hederstomte som tack för hjälpen. Egentligen skulle jag vilja ha gett en hederstomte till alla som varit med, men tyvärr måste jag dra gränsen vid tio. Men det finns en chans till att få en hederstomte. Bland er som skickar in teckningar till mej så ska jag dra ännu fler vinnare, jag tror att det blir 14 till som får varsin hederstomte.

Det är väl lika bra att börja med en gång då. Först ut av alla barn i år är Siri Mattsson från Njutånger. Hon visar upp en tomte med säck och en kälke, tror jag att det är, och hon önskar sig en hamster. Kanske det är den du har ritat som sitter i buren? Jag har fått en teckning i blyerts från Vera Mattsson också i Njutånger. Är du Siris storasyster kanske?

Felicia Åhs är fyra år och bor på Billinggatan i Hudiksvall. Hon berättar att hon varit ganska snäll och högsta önskan i jul är ett dockskåp med möbler.

Elsa Löfgren är tre och ett halvt år och bor på Björkbergsvägen i Hudiksvall. Hon skickar en teckning på en färgglad tomte och tomtenissar. Hon önskar sig en röd cykel som Lotta på Bråkmakargatan har och en rosa sked, då den förra gick sönder.

Nathalie Westling är elva år och bor på Marielundsvägen i Hudiksvall. Hon önskar sig kläder, Hannah Montala-prylar, pengar, minneskort micro SD, godis, Breakout med Miley Cyrus och The lost boys sound track.

Lillebror Edvin, fyra år, önskar sig en racerbil, film och pulka.

Malin Berglund önskar sig en armbandsklocka. Men tyvärr vet jag inte var du bor, Malin. Jag ser dock att du fått en dekal. Sådana får alla som kommer in till HT och lämnar sina teckningar.

Anton Larsson, sju år, bor på Finflovägen i Hudiksvall och han önskar sig monstertruckspel till Play Station 2, samt ett spel som heter bakstugan. Sedan vill han också ha Blixten McQueen-bilen som heter Kungen.

Saga Widehammar är fem år och bor i Hudiksvall. Hon har ritat en tomte som åker skidor och vinkar till alla barnen.

Oskar Olsson, fem år, bor i Idenor och har ritat en tjusig cykel. Faktiskt är den rätt lik min cykel som jag har på sommaren när jag ska åka och fiska.

Oliver Krantz är fem år och bor i Fredriksfors med mamma, pappa och storebror. Han önskar sig lego, Indiana Jones och Star Wars. Han berättar också att han varit hos mormor och morfar och bland annat bakat pepparkakor.

Hanna Larsson är sex år och bor i Slasta utanför Hudiksvall. Hon har en lillebror som heter Oscar och han är tre år. Båda har gjort varisin fin teckning till mej. Hanna önskar sig en DVD-film i julklapp, men också skivor till stereon samt nya skidor. Oscar vill ha en röd traktor. Julen ska hanna fira i Håsta hos farmor och farfar.

Så här första dagen vill jag också påminna om en sak. Jag vet att många sitter ute i skolorna och ritar till mej. Varje år får jag tjocka kuvert med era teckningar. Det är i och för sig väldigt roligt, tycker jag, men samtidigt blir det så många teckningar att jag inte får plats med alla i HT.

Det finns en skola i Malsta, Via, som har kommit på en fiffig idé, och några andra skolor med för den delen. Här låter fröken alla barn rita på en stor teckning och skickar den sedan till mej. Självklart talar jag om i HT vilka som varit med och ritat.

Som Tomtefar brukar säga detta om detta.

Tiden går fort när man har roligt. Precis så har det varit nu för mej. Det piper i datormaskinen och då vet jag att då är alla bokstäver och teckningar på plats.

I morgon är det första advent. Var försiktiga med ljuset och ha alltid en vuxen i närheten när det ska tändas.

Morsning

Lill-Ersk.

Här är adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Mer läsning

Annons