Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 26 november

/

Hej alla barn!

Äntligen får vi träffas här i tidningen igen! Jag har längtat i många dagar på den här stunden. Det blev dock en liten smygstart förra fredagen, då jag efterlyste min sax som smånissarna drullat bort när de hälsade på de jättesnälla tanterna i HT:s reception för att sätta nytt julpapper på specialtomtespaltlådan.

Annons

Oj, oj, oj, så många det var som hjälpte mej att leta. Högen av vykort är jättestor. Vet ni vad? Efter den här helgen, eller kanske på söndag då det är första advent, ska jag dyka ner i vykortshögen för att dra tio vinnare som ska få varsin hederstomte.

Tio vinnare, som sagt, men jag tycker att alla är vinnare som hittade saxen. Jag vet inte om ni tyckte det var svårt att hitta den. Men ni som nu blev utan hederstomte ska inte ge upp hoppet. Lite längre fram kommer jag att lotta ut 14 hederstomtar till bland er alla som skriver. Därför är det jätteviktigt att ni skriver namn och adress – helst på baksidan av era teckningar.

Med saxen återfunnen är ordningen återställd i Tomteskogen. Nu kan jag i lugn och ro sitta i min husvagn nere vid sjön och sprätta brev, läsa och titta på era fantastiska teckningar. Vet ni en sak: Förra året hade 554 barn med sina namn i tidningen och jag visade upp 343 teckningar. Det kunde ha varit några fler, men tyvärr kom de in till mej alldeles för sent för att jag skulle hinna få med dom i tidningen till julafton. Därför är det jätteviktigt att ni är ute i tid med skrivandet och ritandet, och jag hoppas på massor av teckningar. Ni skulle förresten se väggarna här inne i min husvagn. Överallt sitter teckningar från förra året.

Innan jag gick ner till husvagnen i morse satt jag i köket och åt frukost med smånissarna. De börjar bli otåliga nu när det inte kommer någon snö, och jag förstår att många av er önskar snö så att ni kan ta fram kälkar och skidor, eller ha allmänt buskul i snön.

Ska vi börja med brevhögen?

Allra först ut i år är sjuåriga Anges Jonsson som bor i Stocka. Hon vara en av många som hittade min sax i tidningen och skickade ett vykort. Samtidigt skriver hon att hon önska snö till jul och att det blir många paket.

Nioårige Rasmus Dahlenlund i Skutskär, som ligger i närheten av djurparken Furuvik, söder om Gävle, hittade också saxen. Han önskar sig lego, filmer och little petshopdjur.

Emmi Åkerlund, fem år, bor i Strömsbruk och hon undrar om jag är utvilad nu så att jag ska orka med allt stök inför julen. Jodå, Emmi, ingen fara på taket, och Hästskovägen känner jag mycket väl till. På din önskelista kan jag läsa olika saker till dockorna, som exempelvis matstol, gunga, skötbord, filt och kläder. Du vill också ha tidningar, Hello Kitty och Prinsessan. Kul för din lillebror Edvin som fyller fyra år dagen före julafton – han får ju paket två dagar i rad på det viset.

Felicia Åhs är sex är och bor i Hudiksvall. Hon önskar sig ett dataspel, en gitarr och mycket snö. Sedan berättar hon att hon varit extra snäll i år. Låter bra det, Felicia.

Elin Hansson i Högs-Holm, fyra år, utanför Hudiksvall har också hittat saxen. Hon berättar att hon längtat efter mej och vill att snön kommer snart. Hon önskar sig ett litet häststall, skridskor, hund och skidor. Johanna och Jonathan heter storsyskonen och mamma Lisa hjälpte henne att skriva.

Lina Olsson, sex år, på Kråkövägen i Hudiksvall lovar att bjuda på gröt och fika på julafton, och hoppas att jag inte blir sjuk så att besöket ställs in. Du hittade också min sax, jag tackar och bockar. Det gjorde även Rebecca Hedqvist, snart sju år, i Ingsta utanför Hudiksvall. Är det din hund du ritat på teckningen, Rebecca?

Rasmus Edh, nio år, bor i Lönnånger, Harmånger hittade också saxen. Han skriver att han går i andra klass och tycker om att vara med kompisar. Snö vill han ha i massor så att det går att åka skoter.

Julia Hallberg på Kråkövägen i Hudiksvall hittade också saxen och gjorde ett eget vykort med teckning på. Smart drag av dej, Julia. Samma sak gjorde Ellen Forsström, nio år, på Borgarvägen i Hudiksvall. Kan det ha varit mej du försökt rita av?

Ida Nyberg är fyra år och bor i Högs Fors med lillebror Tobias, ett år och åtta månader, hunden Sally, kaninen Sotis och alla hönsen. Ida berättar att julen ska de fira i Vemdalen, där kanske det finns snö.

Lucas Olovsson, Blåsåsvägen i Näsviken är sju år och han önskar sig en gitarr, fiskedrag, fotbollsskor och skidstavar i julklapp. Han berättar att han har fyra syskon, så säcken med klappar blir nog både stor och tung.

Nu piper det i min datormaskin igen, och då betyder det att det inte finns plats för fler att skriva om. Men var lugn, jag återkommer redan på måndag. Innan dess ska vi i morgon tända första adventsljuset. Och jag säger som tidigare – var försiktiga med ljuset och ha alltid en vuxen i närheten när det ska tändas.

Här är adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons