Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 24 december

/

Annons

Hej alla barn!

Ja, nu var vi framme vid den stora dagen igen, och det är lika spännande varje gång. Många av er kanske läser, eller får hjälp att läsa, det här redan på morgonen och då återstår det ju några timmar innan det är dags för julklapparna. Jag minns själv när jag var liten, att den tiden var nog den absolut längsta på hela året. Timmarna var hur långa som helst, och påden tiden fanns inte ens Kalle Anka på tv. Men nu finns det ju gott om snö, och lite pulkåkning eller skidor medan det är ljust kanske inte är helt fel. Det är ju roligt vet jag, och har man roligt så går tiden fort.

I dag kommer jag också att berätta vilka av er som får hederstomtar och de kommer på posten efter helgen. Vi börjar väl med breven, vet jag:

Ellen Forsström, sju år, bor på Borgarvägen i Hudiksvall. Hon skriver att hon önskar sig en bra jul. Julafton ska hon fira hos mormor/morfar som bor i Fiskarstan.

Alva Bergsman bor i Iggesund. Hon önskar sig slalomskidor och pjäxor. Lillebror Gustav vill ha ett piratskepp och bilar i i sina paket.

Lina Olsson har ritat en tomte med julgran och bor på Kråkövägen i Hudiksvall. Hon önskar sig den rosa, lila och blåa Barbiedockan samt de magiska älvorna och klistermärken på prinsessor. Tack för att ni ställer ut gröt i dag.

Josefin Holm, sju år, bor på Breda Gatan i Hudiksvall. Hon har ritat en tomte och en snögubbe. Lillebror Jonatan är tre år och han har ritat båtar. Han önskar sig en drake, en läskig robot och en dinosaurie.

Rasmus Egnell är ett år och tio månader och bor i Björkmo, Forsa. En tomtenisse från Storberget har hjälpt honom att skriva. Han önskar sig en traktor, bilar och grävskopa och går på dagis i Forsa, Asplunden.

Lucas och Tindra Hjelm är två syskon från Ilsbo, tre år (snart) och två år gamla. Linus önskar sig bilar och traktorer, medan Tindra vill ha en docka och en gundhäst.

Martinoch Emilia Dolk bor i Forsa. Marin, som är sju år önskar en stor trollerilåda och en låda med mitt första experiment. Emilia, tre och ett halvt år, vill ha en ryggkliare, väska och en docka. Julafton ska de fira i Bobygda hos farmor/farfar. Dit kommer även kusinerna Frida och Wilma Dolk.

Johana Persson är sex år och bor i Bjuråker. Hon har en bror som heter Lars, två år, och kusinen Nina Persson, fem år, och de bor i Bäck. Häromdagen var de hos farmor, som bor på Näset i Forsa, och gjorde peppakakshus. Nu längtar de efter tomten.

Frida Bodén är åtta år och bor på Sundsättersvägen i Njutånger. Hon önskar ett leksaksstall och en leksakshäst samt en hästplansch och en hästbok eller hundbok. Pengar är också välkomna.

Viggo och Lovisa Jendel i Idenor har ritar julgranar. Viggo, fem år, önskar sig en radiostyrd bil och han undrar hur mitt hus ser ut. Som en husvagn, säger jag, för där är jag mesta tiden. Lovisa, fyra år, önskar en gul reflex och skulle gärna vilja se mitt hus. Klara, åtta år, vill gärna följa med i släden någon julafton. Hon önskar en Barbiedocka och har ritat en tomteflicka och en tomtebebis.

Oliver Wengelin är sju år och bor i Friggesund. Julafton firar han först i Forsa med kusinen Ylva och sedan i Friggesund med kusinen Emmy. Han önskar rallykrasch-filmer, tv-spel och ett nytt täcke.

Hanna Elfström är sju år och bor på Segelvägen i Hudiksvall. Hon önskar sig en balansplatta, spel, cd-skivor, Nintendo, Tobbes trollerilåda, discolampa, marsvin-gosedjur, pysselbok och pysselgrejor.

Fanny Nilsson är tio år och berättar att hennes intressen är street dance, slalom och innebandy. Hon önskar sig mest pengar i julklapp.

I förskoleklass B i Iggesund går 17 jätteduktiga barn. Fröknarna berättar att barnen varit jätteduktiga och snälla hela terminen. De har gjort en egen teckning med fingeravtryck som blivit till små röda tomtar. Kul, tycker jag.

Hanna, nio år och Elin, sex år, heter Skalman och bor i Rogsta. Hanna önskar sig bland annat en webkamera, pengar, kläder och smink. Elin vill bland annat ha Pet Shop-figurer, målarbok och pennor, smink, pyssel. Deras busiga lillebror heter Linus, och är ett och ett halvt år. Syskonen Skalman ska ha två julaftnar. Först i dag hos mormor/morfar i Finflo med kusinerna från Täby. På juldagen blir det nytt firande hos farmor/farfar i Idenor.

Elias Jonsson är fem och ett halvt år och bor i Ovanåker, Delsbo. Han har en storasyrra som heter Mathilda som fyller tio år i februari. Han önskar sig Star Wars lego, radiostyrd båt och traktor med plog och en dinosaurie.

Wiliam, tre och ett halvt år och Jonathan ett och ett halvt år heter Westberg i efternamn och bor i Skogsta utanför Hudiksvall. I dag åker de till Mora för att fira med mormor, mostrar, morbröder och en liten kusin.

Pontus Jonsson Lundmark, åtta år, bor i Stocka och han tackar för den fina hederstomten han fick när han var en av de tio lyckliga vinnarna bland alla som hjälpte mej att hitta klockan som kom bort. Hoppas du får att du önskat dej i dag, Pontus.

Det allra sista brevet kommer från Eveline nio år, som bor I idenor och ska fira julafton i dag med kusinen Amadeus. Syskonen Elise och Aleksander, tre och ett halvt år respektive sex år har tillsammans med Eveline gjort varsin teckning till mej.

Jag hoppas att ni alla barn fått något av det som funnits på önskelistorna när det blir dags för kanske ett besök av tomten och julklapparna. Nu dröjer det nästan ett år innan vi hörs igen. Nu måste jag rusa för att hjälpa till med julklappsutdelningen. Ha det så bra alla barn, ja, vuxna med för den delen.

Morsning

Lill-Ersk

Hederstomtevinnare 2009

Följande 14 är lyckliga vinnare av en hederstomte 2009. De kommer så småningom på posten. Lill-Ersk gratulerar.

Victor Nilsson, Iggesund, Linnéa Jonsson, Bergsjö, Ellen Forsström, Hudiksvall, Emma Nilsson, Hudiksvall, Emma Hedenfeldt, Näsviken, Gustav Åsberg, Delsbo, Elsa Andersson, Hudiksvall, Sofia Smith, Hudiksvall, William Nordin, Njutånger, Moa Backström, Iggesund, Wille Johansson, Forsa, Emmi Åkerlund, Strömsbruk, Emmy Brolin-Krutzén, Bjuråker, Wilma Wadin, Hudiksvall.

Mer läsning

Annons