Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 24 december

Hej alla barn!

Då var vi äntligen framme vid dagen som vi alla längtat jättemycket efter - julafton! Som vanligt har det varit många som skrivit och ritat till mej. Fler av er har dessutom upptäckt möjligheten att skicka brev och teckning på mejl. Nu hoppar jag rätt in i brevhögen så att alla här på bordet kommer med.

Annons

Siri Kullgren, nio år, i Stocka drömmer om att bli författare. Hon har skrivit en vers om julen: Juletid är frid och fröjd. På julafton är alla nöjd. Man firar med dem allra kära, dem man måste ha så nära. Och Kalle Ankas jul, är me´. På tv Kalle man kan se. Paket till Siri. Det är bara hon som får. Mina andra syrror får vänta till nästa år. Och tomten kommer och hälsar på. Paket i rader får Siri öppna. Bara en i taget, annars blir det övertaget. Bra gjort, Siri. Du blir nog en bra författare. Hoppas du får mycket lego i julklapp. Lillasyrran Caisa har skickat en gul, fin teckning, liksom kusinen Melvin i Hudiksvall.

En tjej som heter Adelina är sju år och hon önskar sig Monster higdockan Blue. Men jag ser ingenstans var du bor, Adelina?

Wilma Berg bor i Vintergatsbyn och när hon skrev till mej hade hon öroninflammation. Hoppas att det har gett med sig, Wilma. En riktig kanin och ett fodral till surfplattan samt godis står på önskelistan.

Alvin, Nico, Olle, Signe, Tova och William, går i förskoleklassen på Fröstuna i Jättendal. De ställer flera frågor till mej som kanske kräver svar: 1) Om det är stressigt med alla julbestyr. Svar: Ibland. Hinner du åka kälke? Svar: Jag har ju skrivit flera gånger att vi åker bakplåt utför källarkullen. Om frun mår bra? Svar: Alla tiders. Om jag har något djur? Svar: En hund som heter Klappen. Hoppas ni är nöjda med svaren. Alvin önskar sig en leksakshäst som kan gnägga och blunda, Nico vill ha skridskor, Olle ett legovampyrset, Signe en Barbiegardrob, Tova en ponny som heter Tofie och William ett tv-spel.

Lukas, fem år och Tindra Hjelm, fyra år, bor i Ilsbo. De har ritat mej som de tror att jag ser ut på sommaren. Lukas vill ha en grävare med bak- och framskopa och en biltransport. Tindra ett skötbord till dockan, spel och en utelastbil med plog.

Albin Norman är sju år och han önskar sig en leksakslastbil som kan svänga på framhjulen. Syrran Moa, fem år, vill ha ridhjälm, ridväst och leksakshästar.

Agnes och Elias Grip är sex och fyra år och bor i Iggesund. Agnes önskar sig en mikrofon och en sminkdocka i julklapp. Elias vill ha en lyftkran, dator och en radiostyrd bil.

Rasmus och Elin Egnell i Björkmo, Forsa lovar att jag ska få äta gröt på julafton. Rasmus önskar sig lego och Elin vill ha dockor.

Tack för era teckningar, Tinda Hellström, sex år och Julia Ljung, åtta år.

Jennifer Wikberg, fem år, bor på Nygatan i Iggesund och hon har en storebror som säger att tomten inte ska komma till er i år. Jag tror att han är ute och cyklar nu, Jennifer. Klart att tomten kommer till er. I paketen kanske det är dockor och något till storebror också om han slutar att lura dig.

William Nordqvist, fem år, bor på Landstormsvägen i Hudiksvall och han undrar om jag tror att han får alla julklappar han önskat sig. Många paket blir det, William, men kanske inte alla önskningar slår in. Bra att ha lite kvar tills du fyller år, eller nästa julafton. Tack för teckningen, och tack även till lillebror August, två och ett halvt år, för hans teckning.

På Backvägen i Harmånger bor syskonen Larsson, Albin, tio år, Nathalie, sju år, Joline fyra år och Elliot tre och en halv månad. De ska åka till farmor och farfar i Stocka och vänta på tomten. Albin vill ha lego, bandyklubbor, spel och kläder. Nathalie en rosa gitarr, kläder och en rosa mapp, Joline en tvättmaskin och rosa gitarr. Ellio är för liten att önska, men något borde han väl få.

Vilken fin gran du ritat, Hanna Tillberg, tio år, i Vattlång. Tomten kommer säkert till Karlsberg i Harmånger där ni ska vara i kväll.

Ebba Nyberg, fem år, bor i Tjärnmyra, Delsbo. Hon önskar sig skridskor och en fin klänning. Lillebror Oscar, två år, vill ha en bondgård med djur och traktorer.

Maja Karlsson, sex år, i Svedja, Bobygden har väntat länge på den här dagen. Många paket blir det nog, kanske något med lego, dockor elle spel.

Från 6-åringarna i förskoleklassen i Friggesund kommer en stor teckning där alla har ritat sig själva som små tomtar. Smakade lussekatterna och pepparkakorna som ni bakade bra?

Malva Ottosson, fyra år, bor i Borka, Enånger. Hon berättar att på sin teckning har hon ritat två tomtar, en snögubbe och mormor och morfars hund, Vicke. Vad spännande det ska bli om drygt en månad, Malva, när du ska bli storasyrra. Hon önskar sig en rosa dammsugare och en Barbiesjöjungfru.

Kusinerna Nora, Agnes och Inez och kusinen Adele ska fira julafton med farmor/farfar, mormor/morfar på Sandvalla. Nora önskar smink, både till sig själv och till sina dockor. Agnes vill ha en katt, Inez enlillebor och Adele Petshoppar.

Jasmine Leinonen, sju år från Iggesund önskar sig en bärbar dator, stort tigerkramdjur, örhängen och kläder.

Alexander, sju år och Izabelle, fem år, heter Jonsson i efternamn och bor i Fränö, Forsa. Alexander önskar en radiostyrd bil och Izabelle vill ha dockor och dockskåp.

Emmy Olovsson på Blåsåsvägen i Näsviken har längtat efter snö, julafton och jullovet.

Alfred Engholm är sex år och bor i Vedmyra, Delsbo. Hoppas att du blivit kvitt dina svinkoppor och att det blir många paket i dag. En pysselbok på engelska, nya skidpjäxor, Darth Vader-figur står på önskelistan. Hade du kul i går med mormor och kusinerna i Hög? Och i dag ska du vara hos farmor och farfar i Mora, Delsbo.

Innan vi slutar vill jag tacka Emmy Brolin Krutzen i Tjärna, Bjuråker, Isak och Max Löfgren, Delsbo, Jennifer Jonsson, Hållsta, Erik Borg, Hudiksvall, Pontus Jonsson Lundmark, Stocka, alla barn på utefritids Friskis på Håstaskolan och barnen på Nyponrosens förskola, avdelningen Granen. Jag har läst era brev och tittat på alla teckningar. Tyvärr blev det ingen plats i tidningen den här gången.

Nu tackar jag för mej och vi ses och hörs!

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons