Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 23 december

/

Annons

Hej alla barn!

Dan, före dan...

Visst är det konstigt med julen. Vi som längtar efter julafton börjar först räkna i månader, sedan blir det dagar och nu kan vi börja räkna i timmar. Bara en lucka kvar i julkalendern, oj, oj, oj.

Det här sista dygnet är det mesta upp och ner i Tomteskogen. Nu ska de sista bitarna läggas på plats för att allt ska fungera i morgon. Men precis som alla andra år kommer det att ordna sig och allt blir som det brukar vara.

I dag har man också varit snälla på HT och lovat att det blir två sidor för era teckningar. Innan vi börjar i dag så vill jag tacka alla skolor och förskoleklasser som skickat in teckningar till mej. Tyvärr finns det inte plats i tidningen när det blir så många teckningar som kommer i brevet. Jag vill dock tacka klass 14 vid Svågadalens skola, år , Sjölejonen, på Sandvallaskolan och alla barn på Rödklövern på Njutångers förskola. Jättefina teckningar, som jag spar.

Många klasser har uppmärksammat min vädjan om att göra en gemensam teckning. Ett bra exempel på detta är klass F-1 på Bobygda skola. Nu har ni jullov och passa på att busa i snön, vet jag.

Ett annat exempel är de 25 barnen i I:B på Iggesundsskolan. De har haft en bokstavskonsert där man sjöng olika bokstavssånger för sina föräldrar och syskon.

William Nordqvist på Landstormsvägen i Hudiksvall har hört att den riktiga tomten finns i Bergsjö, och undrar om det är sant. Visst, William finns det en riktig tomte i Bergsjö. Men det finns andra riktiga tomtar också på andra platser i Sverige. Hoppas du får kul med Lundvig och Oliver från Danderyd som kommer och hälsar på i jul.

På Håknorrbovägen i Delsbo bor Linnéa, sju år, Clara, snart fyra och Johan, nyss fullda två. De heter Brendt i efternamn och hoppas att tomten haft vattkoppor så kan komma hem till dem, eftersom alla tre har vattkoppor. Hoppas ni kryar på er och Linnéa önskar sig Tobbe trollkarls trollerilåda, lego polisstation och Little Pet Shop-djur samt en Barbiehäst. Clara vill ha sparkcykel, new born babydocka och pippihus. Johan önskar ett bilgarage med ljud, bilar och duplolego.

Victor Nilsson är tre år och bor i Iggesund. Han har ritat mamma, pappa och sig själv och tomtens säck med många julklappar. Han önskar sig bilar, skidor och en massa roliga saker.

Martin Eriksson är åtta år och bor i Näsviken. Han har en lillasyrra som heter Katarina, sex år och lillebror Viktor är sex månader. När han skrev till mej (var det farmor som hjälpte dej?) var han och kusin Emil, åtta år, just hos farmor och julpysslade och bakade. Martin önskar sig PS-2, bakugn, lavalampa och mycket mer. Katarina vill ha Barbie och Hello Kitty-saker. Kusin Emil, som ska bli rockstjärna, vill ha en synthgitarr och en dator.

Jennifer Wikberg på Nygatan 13 i Iggesund vill ha dockor och en pulka. Lillasyster Alixa, två och ett halvt år vill ha många gröna paket med röd rosett på.

Alice är fem år och bor i Söderåsen, Bergsjö. Hon önskar sig en Barbiesäng och en fin mössa.

Jonna Ericsson, Hallsta, Delsbo är tio år och hon tycker att advent är mys och värme, speciellt när julen är här.

Ebba Nordlin är fem och ett halvt år och bor i Lia, Hög. Hon önskar blom-, svamp- och fågelböcker och böcker som handlar om Madicken och Karlsson på taket. Hon vill också ha genomskinliga pärlplattor.

William Döss är fem år och bor i Iggesund. Han hoppas tomten kommer till honom och hans syskon i morgon. På önskelistan står lego, målarbok, polisbil och ett bilgarage.

Johan Hildingsson är fem år och bor på Hagmarksvägen i Hudiksvall. Han önskar sig Star Wars lego, Indiana Jones lego, Gormitis och Shrek-leksaker samt Nicke Nyfiken-film. Lillebror Erik, som är tre år, vill ha ett trätog och en traktor. På Johans teckning ser vi hur tomtenkommer flygande ovanför renen och en sköldpadda. Säcken är full med julklappar.

Ella Ungh, fem år, i Hudiksvall önskar DVD-filmerna Ice Age 3, Lady och Lufsen, trägitarr, kläder, pysselgrejor och skämtsaker.

William Henriksson, fem år, på Hudikvägen i Hudiksvall tycker att jag är bäst. Han har en lillasyrra som heter Lisa som är tre år. Han önskar sig hockeyspel i julklapp, pirtatskepp-lego, bakugn och ett bilgarage. Lisa önskar sig djur av alla slag och som är mjuka.

Moa Söderlind bor i Delsbo och hoppas att hon får Pet Shop-figurer i julklapp. Lillebror heter Lian och är ett och ett halvt år.

Fredrik Söder är tio år och bor i Delsbo. Han önskar bland annat Play Station 2-spel, Uno extreme och en pilatesboll. Maja heter syrran och och berättar att hon spealr filar och gillar att rida. Hon önskar sig Pet Shop-figurer och en häst och vagn.

Klara Wiklander är nio år, tyvärr ser jag inte var du bor. Men Klara önskar sig en hamster, Sune och Bert-böcker, pengar, godis, och en Tamagochi samt tuschpennor, men även en lillasyster!

Albin Öhman, fyra år i Njutånger har ritat en julgran med kulor och massa paket runt om. Det var inte liten teckning du kom med Albin!

Edwin Stark, snart tre år och lillebror Arwid, tio månader, bor i Harmånger. Edwin önskar sig en grävmaskin, traktorer, pussel. Lillebror vill ha en boll och en nalle.

Aurora Eriksson är åtta år och bor i Näsviken. Hon önskar sig en mobil i julklapp, men också andra saker som exempelvis Hello Kitty-dator, Baby Born Baby.

Inedra Björke Lundberg är tre och ett halvt år och önskar sig en rockring, gitarr, skidor och en docka som hon kan kamma håret på.

Viktor Savolainen, fem och ett halvt år bor i Jättendal. Men i morgon på julafton ska han vara hos kusinerna i Bergsjö. I paketen hoppas Viktor på lego-verkstad, polisstation med handbojor, piratö och piratskepp och skattkistor.

Linnéa Jonsson, Bållebergsvägen i Bergsjö önskar sig en riktig kanin, gitarr, flöjt och Little Pet Shops.

Cornelia Frisk, sju år i Via önskar sig en hund, pingvin med ägg, isbjörnsgosedjur, Barbir med barnvagn och en ring med en fjäril. Lillebror Lukas, fem år, har ritat en tomte med nyårsraketer. Han önskar sig Star Wars lego, gosedjur, tv-spel och darkdräkt med svärd.

Det här var dagens sista brev och med teckningar. Nu andas vi djupt och laddar för den stora dagen i morgon. Vi hörs då också i HT!

Ha det

Lill-Ersk

 

Mer läsning

Annons