Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 22 december

/

Hej alla barn!
Nu börjar det bli riktigt nära. Dan före, dan före dopparedan är här. Vet du varför det heter dopparedan?

Annons

Jo, det var så här förr när man kokade sin skinka själv hemma på spisen. När skinkan lyftes ur kitteln var där kvar ett smakrikt spad. Någon kom på att man kunde doppa ett bröd i det varma spadet och sedan äta det. Dopp i grytan kallas det för, och kanske någon av era föräldrar eller mormor/farmor, morfar/farfar har smakat. Du kan ju fråga någon vuxen. Nog om detta, nu börjar vi med brevhögen.

Liam Ardanius Åkerlund på Blåsippsvägen i Hudiksvall, berättar att han gjorde sin teckning till mej när han var hos farmor och farfar på Storgatan i Hudiksvall. Liam önskar sig bilar, en robot som kan gå och svänga runt, pussel, böcker och spel. Lillebror Noah är ett år och åtta månader och han vill också ha bilar, precis som storebror.

Maria Linde blir tre år i mars och bor i Idenor. Hon undrar dock om någon tomte hittar till morfar i Friggesund, där hon ska vara på julafton. Jag tror inte det blir några problem, Maria. Kusinerna Noah, Ella och Theo ska också vara i Friggesund. Maria önskar sig gosedjur, pussel och Hello Kitty-saker. Hon hoppas också att familjens hund, Patzy får ett stort ben i julklapp.

När Felicia Grahn, Näsviken och lillebror Kim var hos mormor och morfar i Hedsta dagen efter lucia passade de på att skriva till mej. Nåja, det var mormor som höll i pennan. Felicia önskar sig Hello Kitty-saker, pennor, ritblock och ett halsband. På julafton är hon i Grophamre hos pappa med familj, visst hittar en tomte dit också.

Nils Danneskog, fem och ett halvt år i Harmånger har skickat en jättestor teckning som visar en skotare och en skördare i arbete. En skördare önskar han sig också i julklapp, fast mindre va? Han vill även ha Mario Kart till WII, en porslinstomte och en säck med paket. Storebror Alexander är åtta och ett halvt år och han vill ha WII-spel, en bob som ser ut som en skoter, legocity och en fyrhjuling. Lillebror Eskil är ett år och fyra månader har varit lite busig, men visst får han paket ändå. Det kan bli både leksaksbilar och instrument.

Sofia Högdahl, fyra år, i Idenor önskar sig en sminkdocka av tomten.

Smakade chokladbollarna bra, som ni gjorde hos farmor och farfar? Denise, fem år, på Blockvägen i Hudiksvall, berättade att hon skulle baka just sådana. Hon önskar sig en hund som kan skälla, barbiegrejor och en uteplats till dockskåpet. Lillebror Eddie är ett år och vill ha bilar och leksaksdjur.

Alina, sju år, bor i Hudiksvall. Hon har en lillebror som heter Algot som är fyra månader. Hon önskar sig bland annat längdskidor och Nintendo DS. Duktigt av dej, Alina, att skriva alldeles själv.

Agnes Wennström på Vänortsvägen i Hudiksvall är åtta år och hon berättar att hon har två småbröder som heter Oskar, fem år, och Johan som är två år. I januari ska man flytta till Risslavägen, det blir både spännande, men samtidigt tråkigt.

Noah Blom, tre och ett halvt år, har varit hos mormor i Stocka och gjort julgodis. Han önskar sig tåg och lego, samt degmaskin och en skiftnyckel.

Elin och Anna Bryggar är sju respektive fem år och bor i Grycksbo i Dalarna, men de ha släktingar i Hudiksvall. Elin gillar Eric Saade, och vill ha både hans skor, en tröja och en skiva med honom. Anna vill ha en docka som ser ut som Hello Kitty och kan göra allt som människor kan.

Milo Nilsson är två och ett halvt år och han tycker att stortomten verkar farlig, men mormor har lovat att det blir julklappar ändå. Inte ska du behöva vara rädd för tomten, Milo. Tomten vill alla barn väl vet du väl.

Alva Selin, fyra och ett halvt år, bor i Färdsjö där hon också har en lillasyster som heter Isabell som är ett år och fem månader. Ett rött hus med vita knutar blir lätta att hitta, Alva. Hon önskar sig eltandborste, barbiedocka med bil, spel och en snökula. Isabell vill ha en bil, docka, docksäng och bilderböcker.

Därmed är dagens brevhög avklarad. Nu återstår bara i morgon och julafton för mej här i HT:s spalter. Ha det, och vi hörs igen i morgon.

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons