Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 21 december

/

Hej alla barn!

I dag går jag direkt på brevhögen, och börjar med Edwin Stark, fyra år, från Harmånger har gjort en fantastisk teckning som visar min husvagn. Vet du, Edwin, den är nästan på pricken lik den husvagn som jag har nere vid sjön och där jag sitter och läser era brev och tittar på teckningar. Det är nästan så jag tror att du varit hos mej och tjuvtittat på min vagn.

Annons

Edwin har en lillebror som heter Arwid som är två år. De berättar att de bakat massor av pepparkakor, men inte gjort något pepparkakshus. De gjorde en traktor med vagn i stället. Det gick nog lika bra det också, grabbar. Edwin önskar sig en legojärnväg och en radiostyrd bil. Arwid vill ha en monstertruck och en radiostyrd bil även han.

Katrin Elfström, sju år i Gränsfors, har ritat tomtefar och tomtemor. Hon önskar sig Nintendo DS, en docka som kan prata och en mobil.

Här kommer ett brev ända från Åby, som ligger utanför Norrköping. Det är systrarna Ylva, fyra år och Disa, snart två år, som skriver. De berättar att de ska åka till Forsa och fira jul hos mormor och mormor och gammelmormor Lisa, kusinen Oliver och resten av släkten. Har ni tur, tjejer, så är det snö i Forsa när ni kommer så att det blir skidåkning. Ylva vill ha en pratdocka och skridskor, medan Disa önskar sig en docka och ett pussel.

Isak Strandell är fyra år och bor på Linsänkevägen i Hudiksvall. Han har ritat en raketrobot som gör julkola och en häst som springer i luften med julklappar och tomtens stuga. Vilken härlig fantasi du har, Isak. På önskelistan står en elgitarr, vanlig gitarr, trummor, fiol och tejp.

Vilma Hedlund är fem år och bor på Fiskaregatan i Hudiksvall. Hon har en storebror som heter Linus och en massa kompisar på Kålhagens förskola.

Pontus Kykyri är fem år och bor i Delsbo. En radiostyrd bild står högst upp på önskelistan. Han och syrran Celina har för övrigt redan lämnat sina önskelistor till en annan tomte och fick där pepparkakor.

Anton Wilhelmsson, nio år i Harmånger har ritat en adventsstake där alla fyra ljusen är tända. Kanske du ritade den fjärde advent, Anton? Han önskar sig mobil, dator och lego. Anton önskar att tomten kommer och äter gröt med honom och lillebror Joakim, som är fem år. Han önskar sig en gul legolastbil, för lego är det bästa han vet.

Lova Sjödin, fyra år, bor i Tosätter, Enånger. Hon önskar sig rosa skidstavar, mikrofon och en tomtedräkt. Lillasyrran Liv vill ha en docka. Julafton ska de fira i Vedmora med kusinerna Alva, Emil, Elsa och Nora.

På Risslavägen i Hudiksvall bor Nils Sundin, som är fem år. Han har en lillasyrra som heter Ellen, och hon är ett år och tio månader. Julafton ska de fira i Strömsbruk hos farmor och farfar. Nils önskar sig en robot och gosedjur i for av en katt och en hund. Ellen vill helst ha dockor. Om ni tar en julaftonspromenad i Strömsbruk ska du spana mot Jätteberget, där kan det kanske bo en och annan tomte.

Marvin Forselius är sex år och bor i Fränö, Forsa. Hoppas du snart kan åka bob utför backen ni har därhemma. Marvin önskar sig en fotboll, ett pingisrack och Svarta Pärlan-lego. Storebror heter Elliot, men vad han önskar sig vet inte jag.

Ute på förskolorna är det populärt att göra tumavtryck och sedan får varje elev dekorera avtrycken som små tomtar. Iggesunds skolas förskoleklass A har gjort precis så. Jag räknar till 23 småtomtar med namn, plus fröknarna Bettina och Kicki. De funderar om tomten kanske skulle kunna smyga ner en ljuddämpare i något paket, för ibland är det lite si och så med ljudnivån. Barnen i klassen heter: Mitra, Linnea, Wictor, Julia, Eric, Liam, Maya, Oscar, Arvid, Malvina, Kevin H, Ella, Linus, Matilda, Simon, Jasmine, Signe, William, Martin, Tuva, Kevin U, Ebba och Elian.

Rasmus Nyberg, fem och ett halvt år, bor i Idenor, och han har ritat en snögubbe, en tomte och en julgran. Rasmus vill ha många julklappar, bland annat en radiostyrd Blixten McQueen-bil och filmen Bilar 2.

I dag blir det ingen adress här på slutet. Brev som inte kommit fram till mej, senast i dag riskerar tyvärr att inte komma med i tidningen.

Morsning

Lill Ersk

Mer läsning

Annons