Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 21 december

/

Hej alla barn!

Ännu en dag närmare målet. Nu kan vi räkna på ena handens fingrar om vi vill. Vet ni en annan sak? Jo, i dag, fredagen den 21 december, är det vintersolståndet som betyder att dagen som kortast. Mörkt mest hela tiden, fast det är ju mysigt också med alla julgranar och stjärnor som lyser.

Annons

Maja Sundström, fyra och ett halvt år, bor i Iggesund, hon vill att vi ska plocka fram tomtarna och granen. Det är det nog många som alltså gjort redan, Maja. Hon önskar sig pyssel och en Skrållandocka med kläder i julklapp.

Agnes Frisk, snart sju år och hennes syster Signe, fyra år, bor i Näsbyn, Delsbo. På julafton ska de dock vara i Strandäng hos farmor och farfar. Agnes och Signe önskar sig likadana saker, Petshop, pysselgrejor, Hello Kitty laptop, leksakshundar och tält.

Klara, åtta år, och Erik, sex år, bor också i Delsbo. Tack för era fina teckningar. Erik önskar sig Ninjago-lego, lego-City, och engry birds gosedjur. Klara vill ha en egen hund som ser ut som en varg. Sedan tycker det att tomten ska finnas på sommaren också så att han kan göra snö.

August Quist, åtta år, bor i Knektrike och han har en lillasyrra som heter Greta, som är fem år. August önskar sig ett Nintendo 3DS-spel och spelet Super Mario Bros 2 samt den fyrhjulsdrivna terrängbilen i lego. Greta önskar sig också Nintendo och Super Mario samt en Barbie och hennes strandbil.

Filip, tre och ett halvt år, bor i Näsviken. Julafton ska han fira hos farmor och Rune med mormor och kusinerna. Han önskar sig bilar, traktorer och Blixten McQueen-saker, plus fordon med blåljus och Alfons Åberg.

I Forsa bor syskonen Martin, tio år, Emilia sex och ett halvt år och William, två och ett halvt år. Emilia har ritat en julängel till mej och de längtar nu jättemycket till jul och jullovet. Då ska det busas i snön.

Ines Hjalmarsson, fem år, bor i Knaggälve, Delsbo. Hon berättar att hon och lillasyrran Linnea åker skidor och bygger snölyktor på dagarna. Hon önskar sig en rosa Barbiekikare, Nalle Phu-bok och klackskor. Linnea vill allra helst ha prinsens krona.

Josefin Holm, tio år, har ritat en kul teckning där tomten verkar ha fastnat i skorstenen. Har han ätit för mycket gröt, kanske? Josefin önskar sig lego, pyssel och en surfplatta. Lillebror, Jonathan, sex år, önskar sig lego i alla dess former.

Gustaf Broberg bor på Nybyggargatan i Hudiksvall och är åtta år. Han önskar sig en snwboard och en dator, tv och en Ipad samt X-box3.

När detta skrevs var William, sex år, och Jonathan Westberg hos mormor och moster i Delsbo. Där hade de jättekul, åkte spark, hoppade i snön, bakade både pepparkakor och chokladbollar. Julafton ska de fira hemma i Skogsta i Hudiksvall med mamma, pappa och storasyrrorna Ida och Emma. Efter jul ska de till Mora och hälsa på sin lilla kusin. Då blir det nog ett besök på Tomteland också och där är det nog fler tomtar än här hemma hos mej. William önskar sig fotbollsspel, radiobil, Spiderman-spel och polislego. Jonathan vill ha en racerbil, bilbana, lego och boxningsset.

Maja Danielsson Leek, sju år, bor i Iggesund. Hon tackar för den hederstomte hon fick av mej för att hon var så duktig och hittade min datamus. Ni kommer väl ihåg den? Julafton ska Maja och hela familjen tillbringa i Sörviksta hos Mary och Hans. Hon önskar sig filmer, lego, Pet Shop och en massa annat.

Wille Svärd, fyra år, bor i Njutångter. Julafton ska han fira i Enånger hos morfar och mormor. Wille hoppas att tomtenkommer med Skylanders Giants, lego och tuschpennor i paketen.

Till sist vill jag be om ursäkt, Arwid Stark, i Harmånger. Du och din bror Edwin var ju med i går, men din teckning kom på villovägar. Den kommer i dag i stället. Hoppas att du förlåter mej.

I dag finns det ingen adress här på slutet. Brevbärar´n har tagit jullov. Men vi hörs igen i morgon och till dess säger jag:

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons