Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 2 december

/

Hej alla barn
Jag får frågor från er som skriver om Tomtemor och jag har börjat julstöket. På den frågan svarar jag nej. Vi väntar några dagar till, och kanske vi sätter igång med pepparkaksbak och lussebullarna den kommande helgen. Då är det precis en vecka innan lucia och till dess vill man ju ha nybakta peppisar och lussebullar.

Annons

Däremot är det full fart i tomteverkstan. Tomtefar sitter vid sitt skrivbord och delar ut lappar till smånissarna som sedan springer och plockar ihop grejorna. Flera nissar håller till i snickarverkstan där de hamrar och donar.

Själv håller jag och Klappen till mesta tiden i husvagnen nere vid sjön. Jag har dessutom en ny husvagn nu, mycket flådigare än den gamla, även om den också var jättebra. Just nu sitter jag och läser igenom alla vykorten som ni skickat till mej. 217 stycken har jag fått, otroligt bra! Jag måste ju titta efter noga så att ni skrivit rätt svar, och hittils har jag inte sett någon som skrivit fel.

Snart ska jag berätta vilka tio lyckliga det blir som får varsin hederstomte av mej som tack för hjälpen när det gällde att hitta min stora klocka. Viktor Savolainen, fem år i Jättendal är en av många som gjort detta. Viktor är också lite stolt då han just har tappat en tand.

Tindra Bergström i Strömbacka hjälpte också till. Hon skriver på baksidan av sin teckning som är en snögubbe och säger att hon längtar efter julen och önskar sig ett sällskapsspel och en bok med monster av tomten. Hon tycker att det är bra att jag jobbar på tidningen för att jag är bäst där. Man bugar, Tindra! Lillasyrran Gry är fem år och hennes snögubbe har röd tröja och halsduk, för halsduk ska en snögubbe ha, menar Gry. Hon önskar hästgosedjur i julklapp, men även tuggummi.

Emma Fridlund bidrar med en teckning av en tomte och några paket. Men var bor du, Emma? Även en tjej som heter Elin har ritat en teckning, men tyvärr inget efternamn och inte heller var du bor. Den som vill vara med och få chansen att vinna en hederstomte måste sätta ut namnet och adress.

Emilia Hägred, Hagängsgatan i Harmånger har varit noga med att skriva sin adress. Hon är fyra och ett halvt år och går på Gläntans förskola i Harmånger. Hon önskar sig mandariner (?), en ko, docka och spel i julklapp. Sedan undrar hon om jag kan göra så att det blir snö på julafton. Tyvärr, Emilia, men jag önskar att jag kunde.

Cornelia Hägred, är storasyster och är sju år gammal. Hon berättar att utanför huset i Harmånger finns rådjur som kommer varje kväll för att äta äpplen. Ett tag trodde Cornelia att det vara mina renar som smitit, men så var det inte. På önskelistan står det barndator, singstar, skridskor och att en riktig tomte kommer på julafton.

Samuel Knuuth, sex år, bor i Lingarö. Han önskar sig en radiostyrd svävare, Lasse Majas detektivbyrå-boken och en innebandyklubba.

Storabror Elisas Knuuth är åtta år och han önskar sig en radiostyrd bil, tv-spel och även han en innebandyklubba.

Anton Sevelin är åtta år och bor i Forsa. Han har en lillasyrra som heter Lovisa som är fem år. De har dessutom tre hundar och båda barnen intygar att de varit jättesnälla hela året. Anton önskar sig ett tv-spel, Indiana Jones 2, samt lego powerminers. Lovisa önskar sig Pippis leksakshäst och Hello Kitty-saker.

Wilmer Hellberg är tre år och bor i Hudiksvall med mamma, pappa och lillebror Arvid. Han önskar sig ett bokstavsspel och en bil. Hur gick det med pepparkaksormen du bakade, Wilmer?

Rebecca, fem år, från Iggesund ritade en teckning till mej förra året också och att vi tomtar du hittade hem till henne på julafton. Hon ritade då sitt hus på Snickargatan i Iggesund som hjälp. I år har Rebecca ritat en blomma och barbie samt skrivit sin önskelista där jag kan läsa en barbiehund och petshop ekorre.

Zimone Zetterlund är sju år och bor på Nybonnsvägen i Näsviken. Hon önskar sig ett dockskåp, barbiehund, Hello Kitty-dator.

Filip Roupé bor i Forsa och han funderar om jag kommer ihåg att han firar jul hos mormor Gunn i Näsviken. Självklart inte, Filip. Han vill ha många julklappar, och hans mamma lovar att så blir fallet, då han varit jättesnäll hela året. Precis som alla andra barn längtar Filip efter snön.

Så var det över för i dag igen. Nu tror jag att jag ska dykar ner i lådan där jag har alla svaren på min tävling om var klockan fanns. Tio lyckliga vinnare ska dras. Jag kanske ska be Klappen om hjälp. Han kan sticka ner nosen och plocka upp korten åt mej. Vad tror ni? Klarar Klappen detta? Spänningen stiger...

Skriv och rita nu så att pennor och färgkritor glöder. Och glöm inte att skriva ner er adress! Hörs i morgon.

 

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

 

Mer läsning

Annons