Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 18 december

/

Annons

Hej alla barn!

Har ni kul i snön nu? Själv var jag faktiskt ute och åkte skidor i morse. Jag har gjort ett litet spår som går runt sjön där jag har husvagnen. Klappen springer bakom och ibland skäller han på småfåglarna som blir lite rädda när jag susar förbi och flyger iväg. Apropå småfåglarna så ska jag nu sätta ut kärven så att de får mat I sig. Men först ska jag börja med breven. Här är dagens första

Stina Andersson är åtta år och bor i Frölland, Via. Hon är lite fundersam om tomten har hittat sina glasögon. Jodå, Stina, det har jag gjort. Hon önskar sig glitterlera, teleskop, Monopol- och Twister-spel.

Alexander Broberg är sex år och bor i Slasta i Hudiksvall. Julafton ska han, mamma/pappa fira hos farmor/farfar i Lakbäck, och dit hittar vi. På önskelistan står lego, discolampa och discokula, pokémon och en alldeles egen tv.

Edith Steringer är två år och nio månader. Hon bor på Sandvalla och har fått hjälp av mormor att skriva till mej. Nu behöver inte mamma Terese vara orolig för att det inte blir slädåkning på julafton. Tomtefar har ställt tillbaks gummihjulen i renstallet igen. Edith önskar sig gosedjur, järnväg och en snowracer.

Gustav Åsberg är sex år och bor på Furugatan i Gävle. Han har ritat en stjärna och ett paket med hemligt innehåll. Nu har han fått sin efterlängtade snö så han kan åka skoter och bygga snögrottor. Gustav önskar sig en bilbana, elgitarr och trummor. Storasyrran Alice är nio år och hon önskar sig en mjuk filt, Little Pet Shop och örhängen.

En kille som heter Liam Westin är tre år och bor i Stocka. Han har ritat på ett jätterött papper, och det är en tomte med en hund. Han önskar sig en elmotorcykel och hans hund, jag tror att den heter Alma, kan det vara så? önskar sig ett ben.

Gustaf Sandström är sex år och bor i Idenor.På hans teckning kan man se tomten som rullar däck. Det är kanske Tomtefar som rullar tillbaks gummihjulen i renstallet igen, för nu är det som sagt släden som gäller. På Gustafs önskelista står Star Wars lego, trollerilåda, polisbil-lego samt en ishockeyklubba.

Förskoleklassen på Stocka friskola har gjort en gemensam teckning. Det är Freja, Emil, Marcus, Siri, Malenie och John. Agnes kunde inte vara med då hon var hemma och var sjuk samt Linnéa som är utomlands med sin familj. Den här veckan har man pysseldag på skolan och sedan ska man gå och äta julbord på restaurang Måsen i Stocka, eller kanske har ni redan gjort det?

Linus Lönnberg, två år i Ilsbo har fått hjälp av farmor att skriva till mej. Där fick han sova förra helgen, medan mamma och pappa flyttade alla grejor och möbler till Idsjövägen i Ilsbo, och där ska Linus fira julafton. Kul att fira jul på ett nytt ställe, Linus och visst hittar vi dit. Linus berättar att han redan träffat tomtar, både på Maxi och Guldsmeden i Hudiksvall när han var och handlade med farmor/farfar. Han önskar sig en stor traktor som han kan sitta i och grejor att meka med, dock inga farliga saker. Linus har en storebror som heter Ben och kusinerna Emmy, Nathalie, Emma och Emil.

Elias Shreiner är två år och bor i Näsviken. Han har ritat en gubbe och en prickig korv till mej. Att du visst att jag gillar prickig korv, Elias. Nu kanske Elias också har hunnit med att prova sina nya skidor. Han önskar sig bland annat en nallebjörn i julklapp.

Alfred Parlén bor i Västtjärn i Njutånger och även han är två år gammal. När detta skrevs var Alfred hos farmor, som hjälpte till att skriva, och bakade bullar. Senare fick kusinen Olle Parlén, som är ett år, smaka på de goda bullarna. Julen ska Alfred fira tillsammans med Olle. Sedan har grabbarna lovat ställa ut gröt om jag och tomtenissarna blir hungriga.

Mette Olsson är 11 år och bor på Polstjärnan 24 som ligger vid Vintergatans fritidsområde. Hon har haft besök av sin systers barn, Ellinor Wachler, som är fem år, och då kom man på att de skulle rita och skriva till mej. Julafton ska de fira hos Joakim, Jossi och Casper i Idenor och de hoppas att vi hittar dit. Det ordnar vi säkert. Ellinor önskar sig en discolampa och Mette vill ha en riktig häst. Casper kom också och hälsade på och han gjorde även en teckning till mej. Örviken 1 är alltså adressen på julafton.

Nu var det slut för i dag igen, och vi är ännu en dag närmare julafton. Snart kan vi göra nedräkningen bara med en hand, och kom ihåg att jag måste ha brev och teckningar senast 21 december om du ska ha chansen att vara med i tidningen. Här är adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

 

 

 

Mer läsning

Annons