Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 17 december

/

Hej alla barn!

Tänk, nu är det helg igen och i morgon firar vi fjärde advent. Nu ska alla fyra ljusen i staken tändas. Och jag säger som tidigare var försiktig och ha alltid en vuxen i närheten om du ska tända ljusen. Ni kanske tycker att jag tjatar om det här, men eld är absolut inget att leka med, och det är ju så lätt att glömma bort ett tänt ljus.

Annons

Men visst är det fint när ljusen brinner och det börjar bli julstämning, åtminstone inomhus. Skulle tro att många klär sin julgran den här helgen, och jag hoppas att du får vara med och hjälpa till.

Först ut i dag i brevhögen är Emilia Bergqvist, sju år, i Iggesund, som önskar sig snö och pengar. Storebror Hannes, åtta år, vill ha jättemånga paket. Lillasyrran Elina, tre år, önskar sig nya örhängen.

Emelie Larsson, är åtta år och hon bor också i Iggesund. Emilia och Emelie är kompisar, för de skickade sina teckningar i samma brev. Emilia berättar också på sin teckning att hon sovit över hos sin kompis, Emelie. Nåväl, Emelie har två småsyskon, Linus, sex år och Emma, två år. Linus önskar sig tv-spel och Emma vill ha Hello Kitty-saker. Emelie själv, önskar sig mycket snö och en trevlig jul. Sedan berättar hon också att för några år sedan var de till Rovaniemi och hälsade på Tomten.

Caroline Carlqvist är sex år och bor i Silja utanför Hudiksvall. Hon önskar sig en sminkdocka, rosa nagellack, prinsessklistermärken och en radio. Storebror Sebastian är sju år och han vill ha nya Harry Potter-spelet och en gitarr. Lillebror är endast ett år och han vill ha bilar.

Josefin Holm är nio år och bor både i Forsa och i Hudiksvall. Hon önskar sig spel och sudd. Lillebror Jonathan är fem år och han önskar sig en lastbil som kan förvandla sig till en robot som kan skjuta taggar.

Linnéa Hellsén bor på Norra Långgatan i Iggesund och är fem år. Lillasyrran Agnes är två och ett halvt år. Linnéa har målat mej med ren och släde. Hon önskar sig en trollerilåda, dataspel och instrument. Agnes vill ha häst och vagn och en hästgunga, plus många andra kuliga saker.

Tilde Danell på Kolmovägen i Hög är fem år och önskar sig en åkmadrass och en katt med koppel som kan spinna och gå. Lillasyrran Tove är två år och hon vill ha Barbapappa-dator. Sedan kan jag tala om för er, och alla andra barn också, att sedan min sax hittades så är det inga problem att öppna era brev. Tack än en gång, alla som hjälpte mej.

Barnen i F 3:an på Svågadalens skola har gjort en jättefin gemensam teckning att ni fick plats med så mycket? Bra gjort av er, måste jag säga. Jag tackar, Elsa, Isac, Nemi, Anton, Stina, Leo, Floor, Arvidh, Ella, Henrik, Rasmus och Josephine. Hoppas ni har kuligt i eran pulkabacke. Ni åker väl på riktiga pulkor, och inte på bakplåtar som smånissarna brukar göra.

Matilda Westh, sju år, bor i Näsviken. När snön kom hann hon göra en snögubbe med mössa, halsduk och ljus. Hon åkte till och med spark. Mathilda önskar sig skivor, lego, en docka som kan krypa, flera spel i samma låda, schack, dam och kvarn. Lillasyrran Tove är fem år och hon var också med och gjorde en snögubbe, men även två snögrottor och två snölyktor. Hon har till och med provat sina slalomskidor hemma i slänten. Hon vill ha en pulka, tandläkarleksaker, Telutubies-lekset, lego och smycken.

Ha det, och vi hörs igen på måndag då är vi inne i julveckan, och kan börja räkna dagarna fram till julafton på ena handens fingrar. Dan före, dan före… och så vidare.

Glöm inte att skriva och rita snabbt. Jag måste ha ditt brev senast på onsdag, 21 december, om jag ska hinna få med allt.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons