Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 16 december

/

Hej alla barn!

Bara någon dag till och sedan kan vi börja nedräkningen på ena handen. Jag tycker tiden har gått så fort i år, dagarna bara svischar förbi. Och varje dag tittar vi efter snön. Varför kommer du inte, snö?

Annons

Det är ju så många barn och vill åka pulka och skidor, men som bara väntar. Isigt är det så det räcker, men smånissarna har inte kunnat åka bakplåt nedför källarkullen, då Tomtemor bakat flera sorters kakor och därför lagt beslag på plåtarna.

Milo Bodell, fyra år, bor i Iggesund är först i dag, och han berättar att han och storebror Lowe, åtta år, varit hos mormor i Hög. Även kusinen Tilde Marsch, sju år, från Näsviken var med. Man lekte och hade jättekul tillsammans och det nästan bästa av allt var mormors tomtegröt, som alla tre gillar. Även på julafton ska man vara i Hög. Milo önskar sig ett grönt Star Wars svärd, och Lowe en traktor. Milo berättar också att han inte hade någon lust att göra en teckning, däremot blev det en julsång till tomtebarnen i stället. Vilken melodi?, frågar jag.

Wille Nordh, sex år, bor i Åkern, Bergsjö. Han önskar sig en massa saker, bland annat ett Pirates of Caribbean-spel och jättemycket snö.

Alvin Gustavsson är fem år och bor i Hällan, Jättendal. Han önskar sig en Nintendo ds.

Mathilda Gustavsson, åtta år, bor i Hudiksvall och hon vill ha en ny telefon.

Malin Sarkkinen, sju år och hennes lillasyrra Matilda, fyra år, bor i Lia, Bjuråker. Nu längtar de jättemycket efter julen. När de skrev brevet var de hos farmor och farfar, och vet ni, där finns det snö. Tjejerna gjorde en snögubbe. Sedan funderar de om jag vill ha gröt eller pepparkakor på julafton. Får jag välja så blir det pepparkakor och ett glas kall mjölk, tack.

Alfred Rosén Stagnell, fyra år, bor på Landsvägen i Jättendal och har en store-bror som heter August, åtta år. Alfred berättar att de tjuvstartade lussefirandet i förra lördagen då de var stjärngossar i Mellanfjärdens julmarknad. Där fick de även träffa stortomten som hade godispåsar med sig. Nu vill bröderna ha snö så att de kan åka skidor och kälke. Alfred önskar sig lego, skogstraktor, spel-hunden. August vill ha dataspel och transformers. De berättar också att de har en kusin som heter Hannes och bor i Söråker.

William Pettersson, sex år, bor på Köpmangatan i Iggesund. Även han var hos farmor och farfar där han ritade tomtar och julgran till mej. Allra mest önskar han sig lego och en traktor.

Wilma Lönnman, fyra och ett halvt år, bor i Idenor. Hon har gjort en teckning där jag håller henne i handen. Kul teckning, Wilma. Hon önskar sig en frisyrdocka, mikrofon, biljardspel och en nattlampa. Vad lillebror Mio vill ha framgår tyvärr inte.

Dagens sista brev kommer från Elsa Nilsson, fyra år, som bor på Västtjärnsvägen i Ilsbo. Hon berättar att hon varit hos farmor och bakat lussebullar och pepparkakor. Myspys, säger jag. Elsa önskar sig en pyjamas med glitter på, samt en levande kanin som kan hoppa, hopprep, tandborste. Vad lillebror Albin vill ha framgår inte heller här.

Det är inte många dagar kvar nu, och snart ska jag dyka ner i brevhögen och dra 14 lyckliga som vinner varsin hederstomte. Vill du vara med i dragningen så är det viktigt att skriva din adress. Kom ihåg att senast onsdag 21 december vill jag senast ha ditt brev om jag ska hinna få med allt till julafton. Ha det, och vi hörs igen i morgon.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons