Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 15 december

/

Hej alla barn!

Tråkigt att vi inte får någon snö här hos oss i Tomteskogen. Det är så många barn som önskar snö, och tänk om jag bara kunde knäppa med fingrarna och sedan låta snön falla ner i mängder. Men nu är det som det är och vi får hålla oss tillgodo med det vi har. I Hassela verkar det dock vara så pass bra med snö så att skidbackarna börjar ställas i ordning. Många av er gillar ju att åka slalom och då är det kanske tur att Hassela finns.

Annons

Först ut i dag är Milly, nio år, som var hos farmor i Jättendal när hon skrev och ritade till mej. I vanliga fall bor hon i Östersund. Hon önskar sig en mobil, smink, smurffilm och en Eric Saade-skiva.

Även Linus Lönnberg, fyra år, var hos farmor när han skrev och ritade. Han bor annars i Ilsbo och hos farmor bakade han pepparkakor, spelade spel och byggde pussel. Det låter riktigt kul det, Linus. Han önskar sig en vallbil, pussel, leksaksdjur och barn- dvd-filmer. Julafton ska firas hos kusinen Emmy, som också bor i Ilsbo.

Josefin Andersson är sex år och bor i Forsa. Hon önskar sig en trollerilåda och en detektivlåda.

Henrik Sandin vill ha paket med en racerbil och en monstertruck. Han berättar att hemma har de gjort marsipan- och stearinfigurer.

William Nordin på Fegärdevägen i Njutånger har ritat en stor tomte och han önskar sig många julklappar.

Emma Bodare Isacsson bor på Strömvägen i Iggesund och har nyss fyllt fyra år. Hon önskar sig många julklappar, som till exempel Hello Kitty och gosedjur. Storebror Eric är sex år och han vill ha en Harry Potter-film, Ninjaga, samt tv- och dataspel.

Alexander Jonsson bor i Fränö, Forsa och han är sex år. Han önskar sig tv-spel, ormspel, leksakscross, armbandsklocka. Syrran heter Izabelle och är fyra år. Hon vill ha en hundkudde, Hello Kitty-dator, julspel, smycken, nattlinne, docksäng och docktäcke.

Lova Thunström är fem år och hon vill ha snö för hon önskar sig skidor i julklapp. Lillasyrran Livia är ett och ett halvt år och hon vill ha en docka.

Isak Bladin, är åtta år från Tosätter i Enånger. Han har ritat en stor snögubbe med svart hatt och jag tror det är en liten tomte vid sidan om. Jesper Bladin, tio år, är storebror och han har ritat en jultomtefågel.

Rasmus bor i Vedmora, Enånger och han har ritat ett träd, julgran, tomte och en fågel med tomteluva.

Vendela Bergfeldt, Tosätter, Enånger är två och ett halvt år och hon har ritat ormar och julgranar. Hon önskar sig en dockvagn med skötväska, en hund, skridskor och ishockeyklubba.

Folke Eklund är fyra år och bor i Skutskär, som inte ligger långt bort från djurparken i Furuvik. Han har ritat både stortomten och mej, Lill-Ersk. Storebror Ebbe är sex år och han har ritat både julklappar, gran och snögubbar.

Malva Ottosson är tre år och bor i Enånger. Julafton ska hon fira i Hårte hos mormor och morfar. Hon önskar sig en Skrållan-docka och en barbiebil. På juldagen blir det som på julafton igen, fast då firas det hos farmor och farfar i Enånger. Dit kommer även kusinerna Alma och Signe.

Det här var dagens sista brev, och nu ska jag lämna husvagnen nere vid sjön och gå hem till Tomtemor i köket. Nu vill hon att jag ska göra köttbullar. Det ser jag faktiskt fram emot. Ingen gör så goda köttbullar som du, brukar hon säga.

Ha det och så hörs vi igen i morgon.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons