Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 15 december

/

Hej alla barn!

Tänk vad lätt det är att glömma. I går fick vi veta att Adam Björneby på Blåsåsvägen i Näsviken önskade sig en fyrhjuling och att han funderade på att ge mej sina nappar som han ska lägga i en låda vid sängen. Så långt var det bra, men jag glömde ju bort Adams teckning. Den finns dock med i dagens tidning, Adam!

Annons

Här var det precis tvärtom. Ronja Olsson i Trösten, Bergsjö har redan fått visa upp sin teckning hos mej, den 4 december, men hon glömde ju bort att skriva sin önskelista. Här kommer den: Tuschpennor, fotbollsböcker, kaninböcker, skivor, kläder och wii-spel. Lillebror heter Emil och han är sex år, han önskar sig Hotweelsbilar och wii-spel.

Lovisa Sevelin är åtta år och bor i Mikje i Forsa. Jag tror nog att tomten hittar hem till er i Mikje, Lovisa. I paketen vill hon helst ha Top model dance, bärbar dator, Topmodel kalender för nästa år, Barbie, Polly Pocket-bil- och djuraffär, plus många sudd. Storebror Anton, som är elva år, vill ja Just Dance 4 och wii-spel.

Bröderna Ramberg Strand, bor på Slädvägen 16 i Hudiksvall. Albert snart nio år önskar en telefon, Samsung galaxy s2, och yu-gi-oh-kort. Axel, snart sju år, önskar väghyvel och hjullastare. Arvid tre år önskar lastbil och grävmaskin. Nu längtar bröderna till på lördag, då bestemor och bestefar kommer från Norge, för att fira jul på Slädvägen.

Pontus Kykyri är fem år och bor i Delsbo. Han önskar sig en spelplatta så han kan spela massa roliga spel och Star Wars-lego. Pontus tycker mycket om att vara ute i snön och leka så han blev jätte glad när snön kom.

Wilma Lönnman, är fem och ett halvt år och bor i Idenor. Jag hoppas att pepparkakorna blev goda som ni garnerade med kristyr och smarties. Blev det både grisar, gummor, gubbar, hjärtan, mumintrollet och lilla My? I julklapp önskar Wilma en låtsashund i väska, stjärnkikare, My little pony som kan prata och lego-friends.

Lillebror Mio, ett och ett halvt år, önskar sig en hamster som kan prata och springa, lego duplo, leksaksdjur och en brandbil.

Savannah Sundman är ett åroch bor på Björkbergsvägen i Hudiksvall.

Hon önskar sig en docksäng, duplolego och dockvagn i julklapp.

Alva Nilsson är åtta år och bor i Hudiksvall. Hon har ritat hunden lille Tass och hon önskar sig Friends-lego.

Johanna Norgren, fyra år, bor i Matnäs, Forsa. Vilken tur att du blev blöt efter leken i snön så att du måste gå in och rita till mej, Johanna. Hunden Cash blev ju på pricken lik sig! En riktig häst står överst på julklappslistan. Vilken kul julafton det ska bli hos er med dina syskon Junie och Jesper samt kusinerna Hanne och Johan, och tänk om Leon och Ella kommer från Stockholm.

Visst kommer jag ihåg dej, Tea Stenbom, på Linvägen i Forsa, som hade sådan otur att du bröt benet förra året. Hoppas att allt är bra nu igen och att du kan vara ute och leka med massor av spring i benen. På önskelistan står en häst, en träns och sadel och borstar.

Tack före era teckningar, Agnes Sundquist, fyra år, och din bror Alvin på Skarmyravägen i Forsa. Fin lucia, Agnes.

Annie Frykmo Löthmyr är två och ett halvt år och bor i Hålsjö, Norrbo i ett hus som morfar har byggt. Förr bodde hon på Vänortsvägen i Hudiksvall. Gick det bra med pepparkakshuset och allt pyssel? Hoppas att du inte har feber än, så att du kan vara ute och ha kul i snön. Jaså, ni var till Trollskolen i somras och träffade Tomtefar. Precis då var jag på semester. Bra att du hjälper mamma att dammsuga med din egen dammsugare.

Elsa Schibbye Hartzén är fyra år och bor på Forsavägen i Forsa. En hammare och såg står på önskelistan.

Ella Berg, sex år, bor i Delsbo och julafton ska hon fira både i Delsbo och i Norrbo. Hon önskar sig en sele till kaninen, Nintendo DS, leksakshund som sitter i en väska. Lillasyrran Nora vill ha en riktig häst, dator och en leksakshund som Ella.

Men Ellinor på Tunaborsvägen i Hede utanför Hudiksvall, inte ska du vara rädd för tomten. Vi är ju världens snällaste och goaste som kommer med paket på julafton. Den som kommer till Soldatvägen är nog alldeles extra snäll skulle jag tro. Kanske han får en kram av lillebror Herman som säger att han älskar tomten.

Då stänger vi butiken för i dag och laddar för tredje advent. Vi hörs igen på måndag!

Det går bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej. Be någon vuxen fotografera av din teckning och bifoga den med brevet under på adressen:

Eller skicka ett brev till den här adressen:

lillersk@ht.se

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons