Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 14 december

/

Hej alla barn!

Så här dagen efter Lucia börjar vi direkt med breven och teckningarna, och först ut är Stina Jonsson, tio år, i Trogsta, Forsa, som önskar sig en Iphone 4s-skal, pysselgrejor och smink.

Annons

Matilda Berg, Skansfors i Hassela är fem år. Hon önskar sig en chokladtomte, rosa hårspray och ett staffli. Matilda berättar att hon ska åka till Tomteland och skulle väldigt gärna se ett riktigt tomtespår, som en luva eller något. Hon har ritat tomten i hans tomtehus.

Alicia Wikberg, fem år, bor i Iggesund. Hon undrar om jag eller någon annan tomte kommer till henne och lillasyrran Selina på julafton och att de varit jättesnälla hela året. Då blir det säkert besök av en tomte och många julklappar, tror jag. Alicia önskar sig en väckarklocka och en monsterdocka. Selina vill ha dockor och en docksäng.

Adam Björnebye, tre år, bor på Blåsåsvägen i Näsviken. Han önskar sig en fyrhjuling i julklapp och funderar på att ge mej sina nappar. I så fall ska de ligga i en låda vid sängen, kvällen före julafton. Det låter som en mycket bra idé, tycker jag.

Lova Fransson, ett år och nio månader, bor på Strandviksvägen i Hudiksvall. Förra året var hon för liten att vara rädd för tomten, men på julskyltningen i Ljusdal tyckte hon det var lite läskigt. Men nu har Lova hört att tomten är snäll och man får paket av dem. I paketen hoppas hon på ännu mera lego, dockor och kanske grejor till spisen, plus en massa andra bra saker. Bra att du hjälper mamma och pappa att skotta snö, Lova, men skotta rätt så du inte får ont i ryggen som jag brukar få ibland.

Emma Bodare, Iggesund, fyllde fem år i söndags och jag säger grattis, grattis i efterskott. På dagarna blir det skid- och pulkåkning i snön. Hon önskar sig en prinsessklänning och Barbidedockor. Storebror Eric, sju år, vill ha Creatorlego, då han gillar att bygga med lego.

Jag hoppas att du kryar på dej, Saga Jovaud, som är fem år och när detta skrevs var hemma med feber och ont i halsen. Bra idé av mamma, som tyckte du då skulle rita en teckning till mej. Den blev ju jättefin, Saga. I julklapp önskar hon sig en Ipad, sminkdocka, kapitelböcker och CD-skivor. Storebror heter Felix och han är åtta år, Han vill ha en Iphone han också, samt Sagon om ringen-lego och Star Wars-lego.

Maria Swing är tio år och bor i Källbergsbo i Delsbo. Hon önskar sig en häst, hästsaker, vattenpistol, piltavla och Play mobil. Hon har tre syskon, Emma, Viktoria och Gustav. De önskar sig en riktig dator, X-box, brio järnvägsdelar och andra tågsorter, mobiler och en långt roligt vinterlov med massor av bus. Det sista låter jättekul, tycker jag. Själv ska jag ta en lång, lång semester när julen är över.

Emil Eliasson i Harmånger är sju år, och han önskar sig en Ipad, två låtsaspistoler, nya stavar, chokladägg och en bilbana. Lillebror Oskar, tre år, vill ha en motorcykel, racerbilar, traktor och en lastbil.

Gustav, sju år och Albert, fyra år, heter Goude i efternamn och bor i Tosätter i Enånger. De berättar att de varit hos mormor och morfar och bakat jättegoda pepparkakor. Hoppas att ni inte åt för mycket deg, bara, säger jag. Gustav önskar sig en playmobil, kor, katter och grisar. Albert vill ha en radiostyrd fyrhjuling och en motorcykel.

Alva är fem år och bor i Färdsjö i Rogsta. Lillasyrran är två år och heter Isabell. Alva berättar att de har en katt som heter Roxy och att hon önskar sig en ylletröja. Jaså, fryser eran katt? Själv vill Alva ha örhängen, studsbollar, målarbok och glitterburkar. Isabell vill ha kritor, pussel och Alfons-böcker.

Det här var sista brevet för i dag. Innan vi slutar så vill jag precis som förra året berätta att hälsningar till släktingar, skolkompisar med mera skriver jag inte ut. Det skulle ta alldeles för stor plats. Bättre med era julklappsönskningar, eller hur?

Numera går det alltså bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej, och fler och fler börjar nu se den möjligheten. Be någon vuxen fotografera av din teckning och bifoga den med brevet under på adressen:

lillersk@ht.se

Eller skicka ett brev till den här adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons