Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 13 december

/

Hej alla barn!
Jaha, så var det dags för lucia igen. Jag tycker det bara var precis i går som vi firade lucia, och ändå har ett helt år gått. Hos oss var det som samling i köket redan i går kväll och smånissarna stod för luciatåget. Vi hade vissa aningar om att något speciellt var på gång, och smånissarna gjorde oss inte besvikna.

Annons

Allt började med den traditionella luciasången, men sedan rockade och rappade nissarna loss. Midnatt råder i rappversion var en höjdare måste jag säga. Efteråt smaskade vi på pepparkakor och lussebullar, och drack julmust till.

Så var det med detta – nu börjar vi med breven och teckningarna:

Stina Liljerehn är snart två år och åtta månader och det är första gången hon skriver till mej. Nåja, lite hjälp av mamma har hon nog fått. Stina berättar att hon bor i Sandviken, men att mamma och pappa kommer från Hudiksvall. Julen ska hon för övrigt fira hos mormor och morfar i just Glada Hudik. Stina, som älskar att lägga pussel, dansa, sjunga och spela, har ritat två snögubbar, en grön dinosaurie och ett paket till pappa. Nu vill hon som så många andra ha snö så att hon kan åka skidor i Högbo. I julklapp önskar hon sig en rosa gitarr och mikrofon. Lillebror Ludvig är bara tre veckor, så han får hålla tillgodo med vad han får, menar Stina.

Elias Schveiner är fyra år och bor i Näsviken. Han har ritat av mej och han tror att jag är så hungrig att jag börjat äta av julklapparna. Vad tror du om mej, egentligen, Elias? På önskelistan står en radiostyrd Blixten-bil och en bilbana.

På Nybyggargatan i Hudiksvall bor bröderna Johan och Erik Borg. Johan är sju år och Erik är fyra. Johan önskar sig snö och lingonsylt. Erik vill också ha snö och en sticksåg.

Engla Larsson, fyra år från Ängebo önskar sig Hello Kitty-saker och en Nalle Puh-film. Hoppas du får åka slalom snart, Engla.

Edwin Nilsson i Lumnäs, Forsa har ritat en karta så att tomten hittar. Smart drag, Edwin.

Willgot Matsson är fem år och bor på Mejerivägen i Bergsjö. Han har en lillebror som heter Gottfrid som fyller två år på självaste julafton. Oj, oj, oj, säger jag. Dubbelt upp med paket, kanske? Willgot har gjort en teckning som visar en traktor som står utanför garaget. Den kan kanske behövas på julafton för att skotta bort snön i Grängsjö där bröderna Matsson ska fira julen hos farmor och farfar. Willgot önskar sig en stor lyftkran i julklapp.

Isac Jonsson är sju år och bor i Iggesund. Han önskar sig en radiostyrd bil. Lillebror Jesper är fem år och han har ritat Star Wars till mej och han längtar efter att åka bob. Han önskar sig ett lasersvärd som lyser i mörkret.

I Bobygden, Delsbo bor Maja Karlsson som är fem år. Hon önskar sig ett hästspel och Horseland-saker. Vilken fin teckning med glitter på du gjort, Maja.

En dag som denna är det inte helt fel med en luciateckning. Det har Hanna, sex år som bor på Fjälltäktsvägen i Hudiksvall gjort. Där finns också en tomte och en pepparkaksgubbe. Kanske du var lucia själv i morse, Hanna? Hon önskar sig en sminkdocka och en one-piece. Lillebror Martin är tre år och han önskar sig Spindelmannen-kläder och piratkläder.

August och Greta Quist bor i Knektrike i Bergsjö. August är sju år och Greta är fyra. August har ritat tomten när han klättrar ner genom skorstenen och Greta har också ritat tomten. Hon önskar sig ett rosa häststall, ett rosa Barbiehus och en prinsesstavla. August vill bland annat ha Lego och en lyftkran.

Matilda Berg, fyra år, bor i Hassela. Hon önskar sig hårsnoddar med flätor och pärlor. Hon berättar också att syrran Jennifer fyller år den 18 december. Hur mycket vet jag tyvärr inte. Matilda har ritat en karta så att tomten hittar till Hassela. Hon frågar också vad min tomtemor heter. Hon heter Tomtemor helt enkelt och hon har självklart rött som favoritfärg.

Nu ska jag förresten sluta för i dag och gå hem till Tomtemor. Hon vill säkert ha hjälp med något i köket eller så. Kanske jag rent av måste börja att flytta undan lite möbler så att vi får plats med julgranen. Vi får väl se vad hon hittar på. Hörs igen i morgon. Ha det!

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons