Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 13 december

/

Hej alla barn!

Oj, oj, oj. Vilken pärs att ha kräksjukan, men nu är allt som vanligt igen och jag måste tacka nissarna och nissorna som hjälpt mej ett par dagar.

Annons

Tur en sådan här gång att jag hade tillgång till husvagnen nere vid sjön så att ingen behövde träffa mej. Breven och teckningarna lades i specialtomtespaltsäcken utanför dörren.Den enda som träffat mej är Klappen, min hund, men jag tror inte att hundar blir sjuka på det här sättet, möjligen om det har ätit något olämpligt, som exempelvis en raggsocka eller en engångsgrill.

Nog om detta det är ju Lucia i dag! Jag gissar att många av er redan har börjat firandet, kanske hemma, kanske på förskolan, eller kanske i stora skolan. Vi hade vårat firande som vanligt i köket med luciatåg, stjärngossar och pepparkaksgubbar. Sedan smaskades det på lussebullar, pepparkakor och tomtemors hemlagade hallonsaft.

Nu börjar vi med brevhögen, som vuxit stig mycket hög de senaste dagarna. Först ut är några som valt att skicka e-post till mej. Den stora julgranen med många wsmå teckningar kommer från Iggesunds förskoleklass. Nästa är William Flyren, fem år, på Moränvägen i Hudiksvall som via luften har skickat mej en teckning på tomtenissar på en släde som dras av en ren. William går på Västergårdens förskola i Hudiksvall. Hampus Kroon, fem år, och lillebror Fabian, två år, har haft superkul med snön. Det är ni nog inte ensamma om, grabbar. Men tyvärr har Fabian fått vattkoppor, så han får nog vänta några dagar på buset i snön med pulka- och skidåkning. Hampus önskar sig massor av lego, playmobil och Skylandersgubben Crusher. Fabian vill ha duplo Barbapappa-grejor och bilar.

Tvillingarna Agnes och Wilhelm Strömgren, fyra år, bor i Hudiksvall. De berättar att de åkt madrass och spark. Det går ju bra det också, även om vi här i Tomtebo tycker det är kul att åka bakplåt. Bra att ni köpt fågelmat till alla hungriga småfåglar. Wilhelm önskar sig en traktorvagn som man kan köra hö på och bilar. Agnes vill ha Barbiedockor och en snövitdocka. På teckningarna ser vi att Wilhelm ritat en apa och Agnes en snögubbe.

Edvin Åkerlund i Strömsbruk berättar att han fyller fem år dagen före julafton! Nog minns jag det från förra året, Edvin, och att du fick många paket två dagar i rad. Tur att ni hittade hammaren som du tappade i en snödriva när farmor och du skottade snö. På önskelistan står trumset, fyrhjuling och en motorcykel. Storasyrran, Emmi, sex år, vill ha pysselsaker, prinsessaker och pengar.

Viggo Ödeving, sex år och syrran Myra, tre år, bor i Vik, Idenor. De berättar att de sett spår efter en släde utanför huset. Kan det vara tomtens? Viggo önskar sig ett hockeymålvaktset med hjälm, klubba, tröja samt en SOS-station. Myra vill ha docka, smink, snöspade och en bondgård. Julafton ska de fira på Sandvalla hos Tina och Frolle, men tyvärr utan kusinerna Ella och Edwin Svedén som ska vara hemma i Bålsta.

Olle Ström, sex år, bor på ringvägen i Iggesund. Han önskar sig ett kök och en radiostyrd bil som kan åka i vatten.

Alfred, åtta år och hans syster Lovisa, sex år, bor i Sjulsberg, Delsbo. De berättar att den dag de skrev till mej, den 9 december, så hade de åkt skidor och gjort en snökoja.

Noah Blom, fyra år och Vide, ett och ett halvt år, bor på Ankargatan i Hudiksvall. De berättar att de har bakat lussebullar hos mormor och morfar i Stocka (till i dag då?).

Sist ut i dag blir Rebecca Florentin, tio år, i Hassela. Hon har skickat med en bild på sig själv där hon kör snöskoter. Har du en egen? undrar jag, eller var det mamma som styrde? Storebror Rickard gillar också att åka skoter, men ibland åker han på LAN också. En tur med hela familjen till Tosås är inplanerad för att se Tosåstomten.

Därmed säger jag tack för i dag. Skriv och rita så pennorna glöder det börjar bli ont om tid nu.

Numera går det alltså bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej. Be någon vuxen fotografera av din teckning och bifoga den med brevet på adressen: lillersk@ht.se

Eller skicka ett brev:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons