Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 11 december

/

Hej alla barn!

Är det någon tid på året som en tomte inte ska vara sjuk så är det veckorna före julen. Naturligtvis hände det som inte får hända. Jag ligger nerbäddad i magsjuka!

Annons

Så nu får nissarna och nissorna försöka hjälpa mig att öppna alla breven med önskelistor och läsa upp dem för mig. Däremot ska försöka orka skriva den här spalten själv så gott det går.

Dagens första brev kommer från Neo Westrin som bor i Hudiksvall. Han är 5 år. Hans farmor har hjälpt honom att skriva att han önskar sig en kälke med ratt och broms samt legosaker.

David Jäderström är 6 år och bor på Ringvägen i Delsbo. Han är så glad över att det äntligen kommit snö så att han kan vara ute och leka. Nu längtar han till julafton och då önskar han sig mest Star Wars lego och Skylanders Giants och en massa andra saker. David hoppas att tomten ska hitta till Ringvägen 11. Jodå, David, nog ska jag hitta dit. han berättar att han har en lillebror som heter Domenic som önskar sig en grön traktor. Tack för teckningen som visar både tomten, julgran, höghus och svenska flaggan.

Fina teckningar har också från Isak Blomdahl, 6 år och hans lillasyster Freja, snart 5 år. De båda syskonen, som bor på Torggatan i Delsbo, längtar efter julen och har gjort långa önskelistor. Isak önskar sig Ninjago lego, Star Wars lego, tv-spel, en badboll och en chokladmaskin. Freja önskar sig en Hello Kitty dator, ett Hello Kitty ritblock, nallebjörn och dockor. Om du ska göra choklad i din chokladmaskin så måste du komma ihåg att borsta tänderna noga sedan du ätit av de goda chokladbitarna, Isak.

Olle Flyrén på Slåttervägen i Hudiksvall är fem år. Han har ritat en jättefin och glad tomte till mig. Olle längtar så till julaftonen som han ska fira tillsammans med familjen och storebror Emil. Olle hoppas att han ska få en Spindelmannen-dräkt eller Lego som han önskat sig. han önskar en God Jul och Gott Nytt År.

Leon och hans lillasyster Ella bor i Stockholm. Tyvärr skriver dom inte vad dom heter i efternamn. Men dom har många kusiner, mormor, morfar, mostrar och morbror i Hudiksvall. Vi åker ofta upp till svårt hus i Saltvik under julen, skriver Leon och Ella. Leon önskar sig saker med bokstaven i: iphone och ipad, (ipod har han redan köpt för egna pengar) och en egen tv och X-box 360 spel. Ella önskar sig en egen tv, Littlest petshop och ipad. Tack för era fina teckningar.

Från Idenor i Hudiksvall kommer nästa brev. Det är Lova Nilsson, 6 år, som skriver att hon gillar att pyssla och rita. Det märks på hennes fina teckning att hon gillar att rita. Lova önskar sig en Monster High docka, Super Mario 2 till Nintendo DS, leksakshund som hoppar och skäller och en Winx docka.

Axel Svedberg är 3 år snart och bor i Enånger. Han önskar sig en bil och han tror att lillebror Ivar också önskar sig en bil. Inez Svedberg (kan det månne vara storasyster?) är 4 år. Hon skriver att dom ska vara hos farmor och farfar på julafton och då kommer även kusinerna Ebba och Elise. Inez önskar sig ett prinsesshus och prinsessor.

Nu har nissarna och nissorna öppnat brev så att de är alldeles svettiga. Dom har jobbat på bra så nu har dom förtjänat att få lite saft med lussebullar och pepparkakor.

En av nissarna kommer med dagens sista brev och det är Joakim Wilhelmsson som skickat in det. Joakim är 6 år och bor i Harmånger. han önskar sig Star Wars lego och Star Wars figurer. Han har ritat det hus han och hans familj bor i.

Numera går det bra att skicka teckningar och brev via mejl på adressen: lillersk@ht.se. Men ni kan också skicka ett vanligt brev till adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons