Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 10 december

/

Hej alla barn!

Jodå, jag fick allt ta en runda med dammsugaren. När jag kom hem i går till Tomtemor blev det precis som jag hade anat. Hon blängde till på mej och sa att det var dammigt i huset, så det var bara för mej att börja dammsuga. Klappen, min hund, tycker inte om dammsugaren. Han lägger sig under köksbordet och försöker krypa in under sina framben för att slippa höra. Men när jag drog ut kontakten ur väggen och dammsugaren tystnade blev han jätteglad och viftade på svansen igen.

Annons

Nog om detta. Nu sitter jag i min husvagn nere vid sjön igen och läser era brev och tittar på teckningar. Först ut i dag är Lina Söderberg är fem år, som bor med sin familj i Iggesund. Nu längtar hon efter att få åka skidor. När det inte är snö så gillar Lina att pyssla och leka med sitt dockhus. Av tomten vill hon ha en kontroll till sitt WII-spel och en kula som det snöar i när man ruskar på den.

Alvin Ärfström är nio år och bor i Forsa, men när detta skrevs var han i Hudiksvall. Alvin, som ritat en snögubbe med röd toppluva, önskar sig ett Playstation 3, BMX-cykel och en touch. Sedan undrar han hur det går med mej. Jodå, det knallar på, som man brukar säga. Som vanligt är det ganska hektiskt den här månaden.

Hur är det med rumpan? undrar Nelly Ärfström, sju år, i Forsa. Är du möjligen Alvins syrra? Hon kommer ihåg att jag för en tid sedan åkte bakplåt nedför källarkullen och det studsade och hoppade så att jag fick ont i rumpan efteråt. Nu är det bra igen, Nelly, som undrar hur många år jag är. Vet faktiskt inte, säger jag. Men många år är det. Sedan vill hon också hälsa på mej i min husvagn nere vid sjön. Vi får väl se hur det blir, säger jag. Nelly önskar sig en gitarr, hörlurar och en present av tomten, vad som helst, samt två blyertspennor, kuvert och klistermärken.

Barnen på avdelningen Vitsippan på Hasselbackens förskola i Forsa har gjort en gemensam teckning till mej. Visst har ni målat med era tummar? Hoppas det går bra med eran adventskalender med matematikuppdrag.

Emilia Ryttlinger vill ha snö i jul när tomten kommer, och faktiskt Emilia, vågar jag nästa lova att det blir så. Hon önskar sig en discokula och ett troll i julklapp. Discokulan ska hon använda i februari när hon fyller sex år.

Tindra Hellström, sju år, var hos farmor och farfar när hon skrev och ritade till mej. Det blev en julgran med klappar som storasyrran Julia och farmor och farfar ska få. Julia är sju år och hon har också ritat en gran med tomtar och en säck med paket.

Melvin Pettersson, fyra år, bor på Malhedsvägen i Hudiksvall och han önskar sig högtalare, pippihus, telefon och tv-spel.

Edit Brolin på Björkstigen i Hudiksvall är bara två och ett halvt år och har fått hjälp av mamma att skriva till mej. Edit önskar sig många julklappar.

Klara Pedersen, sju år, bor på Jakobsbergsvägen i Hudiksvall och hon säger att vi ses på julafton. Om du säger så, Klara, så blir det väl så. Hon önskar ett nintendospel och en valpgosedjur som kan skälla och vifta på svansen. Lillebror heter Ludvig och är tre år. Han önskar sig en gosekatt och en gosehund samt en dator.

Johanna Norgren är tre år och bor i Matnäs, Forsa. Hon har två syskon som heter Junie och Jesper. Allra mest önskar sig Johanna en vit häst.

Ebba Kotak Östberg är fyra år och bor i Tjärnmyra, Delsbo. Hon har fått hjälp av farmor att skriva till mej. Men teckningen har hon gjort själv och föreställer en traktor, tomtemamma med tomtebarn, julgran med kulor, en blomma, träd och en sol. Ebba önskar sig en ängel med balettskor och vingar samt en ljusrosa och ljuslila klänning. Dessutom önskar hon att pappa Jonas ska bli en riktig kung med krona. Då blir väl du en prinsessa då, Ebba?

Det här var dagens sista brev, och nu är det bara att börja förbereda sig för tredje advent i morgon. Var försiktig med ljusen, nu är det ju flera som ska tändas. Ha alltid en vuxen i närheten när ljusen ska tändas.Ha det, och vi hörs igen på måndag.

Här har du adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons