Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill Ersk 10 december

/

Hej alla barn!

I dag, den 10 december, är det en speciell dag. Malin har namnsdag, det är Nobeldagen och en av tomtenissorna fyller år, och kan därmed börja ta körkort för slädkörning. Dessutom är det prick två veckor kvar till julafton.

Annons

Jag kan också tänka mej att det övas för fullt inför luciafirandet på torsdag. Här hos oss i Tomteskogen har nissarna och nissorna tisslat och tasslat, klippt och klistrat, så det blir nog ett fint lussefirande i vårt kök i år också.

Tomtemor har gjort rent den stora degkitteln som vi använde för drygt en vecka sedan när vi drog vinnare av hederstomtar. Nu ska här göras saffrans- och pepparkaksdeg. Hon lär nog ringa snart och fundera om jag är klar med dagens skrivande, så att jag kan komma hem till huset och hjälpa henne.

Bakat pepparkakor, det har Noah och Milo Friberg redan gjort. Noah, som fyller sex år den 2 januari och lillebror Milo, som är fyra år, har varit hos farmor Lena i Vattrång och bakat pepparkakor, där de också ska fira julafton. Annars bor de på Bringstavägen i Harmånger. Bröderna önskar sig radiostyrda bilar och fyrhjuling med karta. Jag undrar om eran lilla hundvalp, Svea, får något paket?

Tilde och Tove Danell är sex respektive tre år och bor på Kolmovägen i Hög. Tilde har ritat tomten med julagranar och julklappar. Hon önskar sig en sopark, lego-polisstation, safariduplo och mer tågbana. Tove, som ritat en tomte med säck och en julgran, vill ha en gunga till dockan och ett Barbapappahus.

Saga Nilsson, nio år, i Trogsta, Forsa har väntat ett helt år på att skriva till mej. Men nu är det gjort och jag tar på en gång chansen och säger grattis, grattis. Hade du kul på din födelsedag i fredags, den 7 december? Härligt att få önska både födelsedagspresenter och julklappar nästan samtidigt. Nu vet jag inte, du kanske fått något som du räknat upp i brevet till mej. Spel som heter Operation och Små kloka barn jagar miljöbovar, ett kassaskåp med kodlås. Sedan undrar Saga om det gick bra för mej på datakursen. Jodå, det fungerar, och så har jag ersatt min gamla stora dator som var som en traktor och har nu en laptop med färgskärm. Tack för att du vara med och hittade min datormus, som räven, den rackarn, drog iväg med ända in i tidningen.

Bröderna William och Viktor Pettersson bor på Köpmangatan i Iggesund. De är sju respektive sex år och har just nu jättekul i snön. De åker bland annat pulka och skottar. Men skotta inte så att ni får ont i ryggen. William önskar sig lego, tv-spel och mycket annat. Viktor vill ha lego och traktorer.

Viggo Larsson Clemente, fem år, bor i Forsa och han har ritat tomten, tomtens hus, en julgran och många julklappar. Viggo vill få besök av tomten på julafton, även om lillasyrran Ella är lite rädd för honom. Säg åt Ella du, Viggo att hon inte ska behöva vara rädd. Jag lovar att skicka en snäll tomte på julafton.

Här sätter vi stopp för i dag och tar nya tag igen i morgon. Nu måste jag nog skynda mej upp till huset och hjälpa tomtemor med bakningen så att allt är klappat och klart tills luciafirandet på torsdag.

Numera går det bra att skicka teckningar och brev via mejl till mej. Be någon vuxen fotografera av din teckning och bifoga den med brevet under på adressen: lillersk@ht.se

Eller skicka ett brev till den här adressen:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons