Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 1 december

/

Annons

Hej alla barn!

Gick det bra med lucköppningen i morse? Nu är vi faktiskt inne i december och den verkliga nedräkningen kan börja. Sedan får vi hoppas att det ordnar sig med vädret också, för just nu är det allt annat än roligt. I går var det Anders som hade namnsdag och man brukar ju säga att om Anders slaskar, plusgrader och regn som det var i går, så ska julen braska, det vill säga bli kall. Vi får väl hoppas att det gamla ordstävet stämmer. Fast egentligen är det bäst att ta vädret som det kommer. Vi kan än då inte göra något åt det, även om alla barn och vi tommar vill ha snö i massor. Eller hur?

Nu sitter jag i husvagnen nere vid sjön och läser era brev och tittar på teckningar. Dagens hög är stor och vi börjar direkt:

Om man har en datormaskin så finns det något som heter internet. Det är fiffig inrättning må ni tro. Här kan man läsa Tomtespalten precis var som helst, nåja, nästan, i hela världen. Det är bara att gå in på en adress som heter www.helahalsingland.se. Klicka på Tomtespalten, läs och titta på teckningar.

Precis så kan faktiskt tre bröder, Albin och Gustav som är sju och ett halvt år (tvillingar? samt lillebror Edvin, fem år göra. De heter Engberg i efternamn och bor i Centurion som ligger i Sydafrika. De undrar om någon tomtenisse hinner komma ner till dom till jul. Långt bort är det, men kanske, kanske det ordnar sig. Bröderna Engberg berättar också att förra julen var de i Linköping och då kom tomten och hälsade på. I Sydafrika har de mellan 25 och 30 grader varmt just nu. De går i engelska skolan och har inget jullov. Det är farmor Ulla som hjälpt bröderna att skriva.

Lina och Wilma Herranen som bor på Finntorpsvägen Hudiksvall är bröderna Engbergs kusiner. Wilma önskar sig en dator, Kitty, åkmadrass och en trollerilåda. Lina, som är åtta år, vill också ha en trollerilåda, samt en cykel, spel och ett par jeans.

Erik Lake, fyra år, i Njutånger var en av många som gjorde en teckning och önskade sig något till jul i samband med HT:s Öppet Hus. Han ritade ett hus och en kul gubbe och önskar sig en randig traktor. En sådan har då aldrig jag sett förr, Erik. Men du vet nog.

Freja Mohlén är fem år och bor i Gåsbacka i Delsbo. Hon önskar sig ett piano och en ny matta till sitt rum och stora kuddar. På teckningen har hon ritat av tomten och en tomtenisse och en julsäck. Freja berättar också att storebror Benjamin hälsar och att han önskar sig bandymål. Frida var en av jättemånga som hittade min klocka på sidan tre.

Alva Karström är fem år och har skrivit alldeles själv. Men jag vet tyvärr inte var du bor, Alva, som önskar sig barbiedocka, ballonger och trollstav. Noah, sju år, är storebror och han önskar sig Pokémonkort, bakugn och en leksaksmonstertruck.

Nora Sundqvist, åtta år, bor på Brunlövsvägen i Enånger. Hon har ritat flera snögubbar och barn som gör en snölykta. Jag förstår att du längtar efter snö, Nora. Det är det nog många barn som gör just nu. I julklapp önskar hon sig allt som är Little Pet Shop och spelet Vilda Valpar.

Felicia är nio år och bor på Båsvägen i Hudiksvall och vill nog bli detektiv när hon blir stor. På önskelistan står bara deckarböcker, som exempelvis Lasse Majas dedektivbyrå, Tågmysteriet, Kyrkomysteriet, Diamantmysteriet, Hotellmysteriet, Cafémysteriet och Fotbollsmysteriet. Felicia skriver också att hon gillar att bada och att hon har en lillebror som heter Filip som är sex år.

I Västeräng, Delsbo bor tre syskon som heter Persson, Hilma åtta år, Albin, sju år och lillasyrran Elsa, fyra år som dock snart är fem år. De har skickat mej varsin teckning. Men var har ni önskelistan?

Måns Olovsson i Kälkebo, Forsa hittade också klockan på sidan tre. Han använde sin stora teckning som ett vykort fiffigt. Han berättar att han bakat både pepparkakor och lussbullar till mej och att jag ska få alla hans nappar, precis som jag fick av hans bror tidigare. På önskelistan står en gitarr, traktor och gosedjur.

Stina Lassfolk är fem år och bor i Harmånger. Hon önskar sig en röd dockvagn (är det den du har gjort på teckningen?) och en lång rutschkana.

Indra Karlsson, sju år på Namsosplan i Hudiksvall har ritat tomten som åker släde och renar drar släden med paket i. Hon önskar sig kläder till sin docka Annabelle, Little Pet Shop, samt spel. Lillebror Martin önskar sig lyftkran, brandbil och piratskepp.

Maja är fyra år och bor i Iggesund. Hon berättar att på julafton ska hon vara hos mormor i Sörviksta i Forsa. Visst hittar vi till er och den stora julklappssäcken är redan framtagen då ni ska vara så många. Härlig teckning, Maja.

Moa Rehn på Hagängsgatan i Harmånger är 12 år och har ritat en väldigt fin tomteluva och en massa granar. Hon önskar sig en slalomhjälm, kläder, pengar, slalomstavar och nya ryktborstar.

Ebba Goude i Stocka och hennes mormor har skrivit till mej flera gånger. Ebba berättar om sina hundar, Sigge och Svante och hon undrar hur det är med min hund. Jodu, Ebba, Klappen mår finfint. Han busar lite emellanåt och leker med sin boll. Sedan tycker Ebba att jag måste börja vara rädd om mina saker och inte tappa bort dom ständigt och jämnt. Tack ska du ha för att du hittade min klocka i tidningen och jag lovar att vara lite försiktigare i fortsättningen. I julklapp önskar sig Ebba en prinsessklänning med stor kjol, en sjungande docka, dockkläder och ögonsmink. Hon vill också ha en riktig kassaapparat. Tack för inbjudan om en grillkorv i skogen, och jag får se om jag tittar fram. Håll korpgluggarna öppna.

Därmed är det färdigt för i dag. Vi hörs igen i morgon.

 

Här är adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

 

Morsning

Lill-Ersk.

Mer läsning

Annons