Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Ersk 1 december

/

Annons

Hej alla barn!

I dag skriver vi 1 december och nu börjar nedräkningen till julafton på allvar. Du har väl skaffat julkalender? Tomtemor tycker jag är lite jollig som efter så många år ännu har en egen julkalender. Men jag tycker det hör till traditionerna att få öppna en lucka varje dag och räkna ned till julafton. Dessutom är det ju lite spännande också att se vad som döljer sig bakom numret på luckan. Jag minns kalendrarna jag hade som liten nisse. Tjusiga saker med glitter på. Det tror jag inte finns i dag, eller har jag fel?

Många väljer också att följa kalendern i tv, och det är ju heller inte fel. Jag ska erkänna en sak – jag tittar också varje morgon. Hoppas att årets kalender i tv blir en höjdare. Nu ska vi få träffa tjuvar och andra spännande figurer från 1800-talet. Nog om detta, nu börjar vi:

Här är dagens första brev, som kommer från systrarna Wilma och Tuva Lundqvist, fyra och två år gamla som just nu bor på Solbågen i Hudiksvall. Men innan jul ska de ha flyttat till Iggesund och nu funderar de om vi tomtar ska hitta igen dom. Jag tror inte det blir några problem alls, Wilma och Tuva.

Här kommer ännu en Wilma, men hon heter Herranen i efternamn, är sju år och bor på Finntorpsvägen i Hudiksvall. Hon skriver att hon önskar sig en leksaksvalp som kan röra på huvudet, blinka och skälla. Hon vill även ha en leksaksmikrofon och spelet Twister, och visst kommer tomten till dej i år också, Wilman.

Signe och Gustaf Broberg är sju år och bor på Nybyggaregatan i Hudiksvall. Är ni kanske tvillingar? Signe har en lång önskelista där jag kan läsa, lavalampa, symaskin, rosa kickbike, snurrplatta, Hello kittypennor, Pet shop-hus, show body board. Gustav önskar sig ett innebandymål och en innebandyklubba, men också en berg- och dalbana, en experimentlåda och ett mikroskåp samt busbläck.

Vilmer Midell är tre år och bor i Njutånger och har en storebror som heter Albin som är fem år. Vilmer berättar att han ritat en julbock åt mej som kan hjälpa Tomtefars renar att dra släden. Bröderna önskar sig allt som är roligt, och jag får hitta på vad som ska vara i paketen. Vilken utmaning, killar!

Ebba Goude är sex år och bor på Vallvägen i Stocka. Hon berättar att hon fått hjälp av mormor att skriva till mej, och där fick hon hjälpa till att sätta upp adventsstjärnor, gardiner och tomtar. Foffa har fixat fram tomten ute och tänt belysningen på altanen. Då måste ni ha julfint i Stocka då, säger jag. Ebba önskar sig en rosa dockvagn som ska vara randig på insidan, potta, blöjor och nappflaska till dockan och mycket kläder. Sedan hoppas hon att jag inte glömmer bort att Sigge och Svante ska ha varsitt ben. Är det hundarna det? Kotten vill ha honungsgodis och en morot. Ebba undrar också om jag vill ha gröt när jag kommer till Vallvägen på julafton. Ja, tack, men inte så mycket, för jag ska ju äta gröt på många ställen, vet du väl.

William Flyren, fyra år bor i Frösunda i Solna, och han vill med sin rymdraket önska hela släkten i Hudiksvall en riktigt god jul. Observera att jag inte tar med namnen på släktingar. Många barn vill hälsa, och skulle jag göra det så räcker inte utrymmet till. Bättre att ni får med era teckningar, va?

Mattias Swing på Solbågen i Hudiksvall känner jag igen sedan tidigare. Han har varit duktig och skrivit till mej flera gånger. Nu har han blivit hela elva år och vill ha en X-box 60, verktyg, discolampa och att det ska bli massor av snö så att han får åka slalom. Jag vet, Mattias, att du är riktigt duktig på slalom. Blir det mycket snö tänker han också åka ut till sitt favvoställe, Hölick, och skotta runt husvagnen.

Rebecca Magnell är sju år och bor i Iggesund. Hon har ritat av mej, Mimmi, Nalle och Tiger.

Wilmer och Arvid Hellberg bor på Slädvägen i Hudiksvall. De hade jättekul när första snön kom, och skidorna togs snabbt fram. Storebror Wilmer har ritat en pokémon som han hoppas få i julklapp.

Nu blir det tack och bock för i dag. Glöm inte julkalendern! Skriv gärna och berätta eller rita av din julkalender. Vi hörs!

Här är adressen till mej:

Tomtespalten, HT

Box 1201

824 15 Hudiksvall

Morsning

Lill-Ersk

Mer läsning

Annons