Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lill-Babs stipendiekonsert följde hambon

Lill-Babs stipendiekonsert tog rygg på Hälsingehambon i det vackra solskenet som ärade lördagen.

Nytt för året, det 12:e i rad, var att Lill-Babs stipendiekonsert lades i samband med Hälsingehambons 50-årsfirande. Enligt tradition har konserten hållits tidigare, på våren, men för att locka fler folk, och förlänga firandet av Hälsingehambon valde stipendiekommittén att förlägga stipendieutdelningen och konserten på lördagen.

Efter en dag fylld av solsken, dans och glada miner fortsatte alltså med en kväll fulld av musik och hyllande av den lyckliga stipendiaten, järvsöbördiga Samantha Ohlanders.

Kvällen inleddes med intågande av Järvsö spelmanslag, som gungade i gång konserten med bland andra Marias vals, som en i spelmanslaget själv skrivit till sin dotter.

Sen var det dags för Celine Estassys barnkör, Yvar, tillsammans med Folkungar och ett gästspel av Lill-Babs själv. De lanserade kvällen till ära en ny skiva, som ingår i deras kamp för fred på jorden.

Huvudpersonen själv, Samantha Ohlanders fick sen kliva upp på scenen och ta emot ett hjärtligt tal av Barbro Lill-Babs Svensson och Jörgen Åberg som sitter med i stipendiekommittén.

– Jag grät lite när jag hörde motiveringen första gången, berättade Samantha Ohlanders innan hon tillsammans med sitt band Beata Bermuda uppvisade de talanger som gav henne stipendiet.

Kvällen avrundades i kvällssolen med uppträdande av Sofia Karlsson.