Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lila om Linn får välja

Linn Rosvold i Segersta börjar i trean i dag. I den rosa Billabong-ryggsäcken som inhandlades i Grekland kommer det att finnas bänkpapper, pennfodral och en speciell tuschpenna som man även kan sudda med.

- Jag har fått en katalog med skolsaker på posten. Nu vet jag vad jag vill ha, säger hon och tittar i stället med bänkpapper.

Mamma Maria nickar.

- Jo, hon har läst katalogen många gånger. Tidigare har vi köpt en engelskabok som hon gärna ville ha. Hon ska ju börja läsa engelska nu.

Linn väljer ett bänkpapper med lila detaljer. Det är favoritfärgen och papperet ska användas till att klä en låda där skolböcker ska förvaras.

- Det känns lite pirrigt att börja skolan, men jag längtar också, säger Linn.

Skolstarten har blivit viktig för handeln och på Helins bokhandel har det varit en strid ström av skolelever de senaste dagarna.

- Skolstarten lockar många kunder i varierande åldrar. De yngre vill välja bland pennor och sudden och de äldre söker en penna med bra stift eller en snygg kalender, säger Maria Helin.