Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liga misstänks för fler äldrebrott

En av ligamedlemmarna häktades på nytt på onsdagen, misstänkt för nya brott. Söderhamnskvinna i 80-årsåldern är ett av de nya offren.

Annons

Ligan som tros ha riktat in sig på att stjäla från äldre avslöjades för drygt två veckor sedan i Hudiksvall.

som stoppade bilen med de misstänkta söder om Sundsvall.

tre personer, två män och en kvinna, för grov stöld för händelsen i Hudiksvall. Männen häktades även för försök till grov stöld i Gävle.

Under onsdagseftermiddagen hölls omhäktningsförhandling mot en i trion. Kammaråklagare Christer Sammens lade fram anklagelser om ytterligare sju brott mot äldre människor.
Det tycks handla om en turné i landet med flera brott längs vägen. De misstänkta brotten ska ha inträffat i Lomma den 19 mars, i Åstorp den 20 mars, i Vikingstad, Norrköping och Nyköping den 21 mars samt i Uppsala och Söderhamn den 22 mars. Som tidigare handlar rubriceringarna om grov stöld, försök till grov stöld, men också om bedrägeri i ett fall.

I Söderhamn drabbades en kvinna i 80-årsåldern. Hon hade handlat på Willys och skulle betala när hon insåg att flera personer stod runt henne. Hon lade sitt bankkort i en kasse och när hon kom hem var kortet borta. Samma dag tog någon ut 9 000 kronor från hennes bankkonto.

De tidigare kända brotten är försök till grov stöld i Gävle och grov stöld i Hudiksvall, båda den 22 mars. I Gävle hade en äldre kvinna tagit ut pengar i en uttagsautomat när hon råkade ut för angriparna, som dock inte fick med sig något stöldbyte.

Den nu häktade 20-åringen nekar till att ha något med brotten att göra. Tingsrätten beslutade dock att han på sannolika skäl är misstänkt för dem. Han får också restriktioner i häktet, vilket betyder att möjligheterna till kontakt med utomstående begränsas, liksom hans rätt att ta del av massmedier.
För de andra två häktade personerna hålls nya förhandlingar vid tingsrätten under torsdagen.