Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liga misstänks för fler äldrebrott

En av ligamedlemmarna häktades på nytt på onsdagen, misstänkt för nya brott. Söderhamnskvinna i 80-årsåldern är ett av de nya offren.

Ligan som tros ha riktat in sig på att stjäla från äldre avslöjades för drygt två veckor sedan i Hudiksvall.

som stoppade bilen med de misstänkta söder om Sundsvall.

tre personer, två män och en kvinna, för grov stöld för händelsen i Hudiksvall. Männen häktades även för försök till grov stöld i Gävle.

Under onsdagseftermiddagen hölls omhäktningsförhandling mot en i trion. Kammaråklagare Christer Sammens lade fram anklagelser om ytterligare sju brott mot äldre människor.
Det tycks handla om en turné i landet med flera brott längs vägen. De misstänkta brotten ska ha inträffat i Lomma den 19 mars, i Åstorp den 20 mars, i Vikingstad, Norrköping och Nyköping den 21 mars samt i Uppsala och Söderhamn den 22 mars. Som tidigare handlar rubriceringarna om grov stöld, försök till grov stöld, men också om bedrägeri i ett fall.

I Söderhamn drabbades en kvinna i 80-årsåldern. Hon hade handlat på Willys och skulle betala när hon insåg att flera personer stod runt henne. Hon lade sitt bankkort i en kasse och när hon kom hem var kortet borta. Samma dag tog någon ut 9 000 kronor från hennes bankkonto.

De tidigare kända brotten är försök till grov stöld i Gävle och grov stöld i Hudiksvall, båda den 22 mars. I Gävle hade en äldre kvinna tagit ut pengar i en uttagsautomat när hon råkade ut för angriparna, som dock inte fick med sig något stöldbyte.

Den nu häktade 20-åringen nekar till att ha något med brotten att göra. Tingsrätten beslutade dock att han på sannolika skäl är misstänkt för dem. Han får också restriktioner i häktet, vilket betyder att möjligheterna till kontakt med utomstående begränsas, liksom hans rätt att ta del av massmedier.
För de andra två häktade personerna hålls nya förhandlingar vid tingsrätten under torsdagen.