Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lidl-byggare i ekonomisk knipa

Företaget som bygger Lidl lider av dålig ekonomi och är satta i rekonstruktion.

I början av februari sattes byggföretaget Nimag Projekt AB i rekonstruktion på grund av dålig ekonomi. Men verksamheten fortsätter som vanligt, och byggandet av Lidl i Ljusdal ska inte påverkas.

– Det vi ska göra nu är att försöka få ett grepp om läget, och undersöka hur finanserna ser ut i dagsläget. Men att företaget har satts i rekonstruktion i stället för i konkurs innebär att vi tror att det går att rädda, och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt under tiden, säger Henry Sténson på advokatfirman Carler som har hand om rekonstruktionen.

Uppgifter från Nimag säger samma sak, att bygget av Lidl kommer att fortsätta utan några störningar och att den enda skillnaden i arbetet är att man får andra betalningsrutiner gentemot sina leverantörer under rekonstruktionen.

Bygget av Lidl på Södra Järnvägsgatan påbörjades i september i förra året, och ska vara klart i månadsskiftet. Butiken beräknas vara klar för invigning i mars. Arbetet har hittills rullat på utan problem och tidsplanen ser ut att kunna hållas så länge ingenting oförutsett inträffar. När butiken öppnar kommer Lidl att ha 168 butiker i Sverige.

Redan i december förra året blev Nimag bortdömt i en upphandling för att bygga en bandyhall i Bollnäs. Nimag ansågs då inte uppfylla kraven för kreditvärdighet och deras anbud bedömdes som "orent", skrev Ljusnan i mitten av december. Nimags låga bud, som var 39 miljoner kronor billigare än det enda andra budet i upphandlingen, väckte även det funderingar hos kommunen, men det behövde inte undersökas ytterligare när företaget ändå inte kvalificerade sig.

Rekonstruktionen av företaget ska vara klar någon gång under den sena våren. Vi har sökt företagets vd för en kommentar, men utan resultat.