Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberon tror på spel mot Kalix

Som om inte en 1–5-förlust vore nog?
I slutet av Ljusdals match mot Vänersborg fastnade Ljusdalsförsvararen med skridskon i sargen och fick hjälpas av isen.
– Det gjorde ont, men jag tror inte det är någon fara, säger han efter matchen.

Hemmapubliken höll andan i slutet av matchen på Idrottsparken mellan Vänersborg och Ljusdal. Anledningen: liberon Johan Jansson Hydling blev länge liggande på isen, till synes med en otäck fotskada.

I omklädningsrummet gav han dock lugnande besked.

– Det small till och skridskon gick sönder. Det känns nog lite i morgon däremot, säger han medan han får foten tejpad.

I matchen stod det 0–1 efter den första perioden och det var fortfarande liv i matchen mot Vänersborg. Då kom en riktig otursminut där Ljusdalsförsvaret fick kapitulera efter lyror in i straffområdet vid två tillfällen – först då Andreas Eriksson vann en luftduell och sedan slog in 0–2.

– Han hade lite tur där också. Bollen studsade upp på hans hakskydd och ned på klubban, säger Jansson Hydling om situationen.

Bara minuten senare gled Joakim Hedqvist igenom Ljusdalsförsvaret och lade in trean för Vänersborg och proppen gick ur matchen som bortalaget till slut vann med 5–1.

Om knappt tre veckor börjar kvalet till Elitserien, men redan på söndag får Ljusdal chansen att mäta sig med en potentiell motståndare i Kalix.

Då spelar Jansson Hydling – åtminstone om han själv får bestämma:

– Foten ska vara av för att jag inte ska spela, säger han.