Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna motarbetar frihetsmaskinen

I Liberalernas skuggbudget finns ett avsnitt som de undvek på sin pressträff. Partiet lanserar nu inte bara en ny logga utan också en ny bilfientlig politik, skriver artikelförfattaren.

Först konstaterar de att förorenare ska betala – men när det gäller utsläpp så är bilisterna redan den grupp som betalar allra mest för sina utsläpp. Sen ställer sig partiet dessutom bakom regeringens politik med automatiska bensinskattehöjningar oavsett hur utsläppen utvecklas i framtiden.

En politik som kommer att ge Sverige världens högsta bensinskatt. Liberalerna vill också höja förmånsvärdet på vanliga tjänstebilar och införa vägavgifter på våra motorvägar. Bara de få som har råd med så kallade miljöbilar ska slippa undan partiets nya pålagor. Det är inte särskilt liberalt att vara emot vår största frihetsmaskin – bilen. En alternativ logga för partiet skulle därför kunna vara en skylt med en överkryssad bil.

Lennart Bengtsson

bilfront.org

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel