Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberala Kvinnors ordförande om integrationen: "Vi måste prata om avvikelserna"

Det var integrationsfrågorna som fick Gulan Avci att börja engagera sig politiskt. Och det är också de frågorna hon pratar om när hon är på Kulturhuset i Bollnäs.

Integration ställer krav på så väl samhället som individen. Det är ett tydligt budskap från liberalen Gulan Avci som är ordförande för Liberala Kvinnor.

Under tisdagen var hon på besök i Bollnäs och under kvällen pratade hon på Kulturhuset om integrationens utmaningar efter inbjudan från lokala partivänner.

– Vi måste våga prata om de stora utmaningarna vi står inför med den stora migrationen till Sverige under 2015, säger hon.

Det här ställer krav på politikerna att få in människor snabbt i samhället, men också den enskilde individen.

Och Gulan Avci tycker att det är viktigt att lyfta frågor som rör hederskultur och våldsbejakande extremism.

– Vi måste börja ställa mer krav på att det svenska samhället ska respekteras. Så som män och kvinnors lika rättigheter till exempel, säger hon.

– De allra flesta jobbar och sköter sig. Men de här avvikelserna måste vi prata om därför vi ser att kvinnoförtrycket breder ut sig i många svenska förorter.

Ett 30-tal personer hade kommit till Café liberal för att lyssna och ställa frågor.

Läs också: "Genustänk behövs i flyktpolitiken"

Gulan Avci anser att den svenska integrationspolitiken allt för ofta haft en utgångspunkt i ett omhändertagande.

– Vi tror att människorsom kommer hit är svaga människor. Men det är ju tvärtom väldigt starka mäniskor med enormt starka drivkrafter, säger hon.

Läs också aktuell debattartikel av Gulan Avci: Nolltolerans mot förtryckarkulturer!