Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lenninge herrgård till salu

Sedan strax före påsk ligger Lenninge herrgård ute till försäljning. Börje och Ann-Charlotte Nilsson har drivit vandrarhem och café i den anrika byggnaden sedan 2007, men nu meddelar de att det är dags att gå vidare.

Annons

– Jag har blivit 65 år och tänkte pyssla om min mamma och mina barnbarn lite mer, säger Börje Nilsson.

Herrgården uppfördes 1860, och har sedan dess tjänstgjort som bland annat rättarbostad, sommarkollo och huvudkontor för Skogens kol AB. Börje och Ann-Charlotte Nilsson köpte herrgården 2007, och genomförde stora renoveringar.

– Vi har varit på varje kvadratcentimeter, men en sådan här grej blir aldrig färdig, säger Börje Nilsson.

Hur känns det att lämna över facklan nu då?

– Det är lite kluvet förstås. Det här är någonting jag hoppade på från att ha varit planerare i 37 år. Att få träffa så många trevliga gäster har varit en höjdare. Vi har haft 28 000 gästnätter och alla besökare har varit så fantastiskt trevliga, säger Börje Nilsson.

Vad hoppas ni få för huset?

– Det vill jag inte säga.

Hur går det med försäljningen?

– Det är inte så många som hört av sig. Men jag sitter inte i sjön, det är ingen panik. Vi har gäster inbokade för sommaren, säger Börje Nilsson.