Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lennart Jonsson

Lennart Jonsson, Alfta, avled den 21 februari, 81 år gammal.

Lennart Jonsson var född och uppväxt på gården Söders i Viken utanför Alfta.

Efter sexårig folkskola började han som springpojke och med arbete i lagret på Hammarlunds Järn i Alfta och senare på Alfta Järn.

I början av 1950-talet träffade han sin blivande hustru Eva Eriksson. 1953 föddes sonen Tore och fem år senare sonen Torsten.

Familjen bodde i Alfta i något år, men flyttade senare till Edsbyn då Lennart Jonsson fick anställning på Edmarks Rör.

När Edsbyföretaget öppnade en filial i Bollnäs blev Lennart Jonsson verkmästare där. Han gjorde själv en del rörjobb åt firman, men blev i huvudsak ansvarig för de anställda.

Lennart Jonsson bytte så småningom arbetsgivare och började som förman på Bollnäs Bostäder. Efter en liten avstickare hos Ingvar Asps byggfirma återvände han till Bollnäs Bostäder.

Några år efter att hustrun avlidit hittade Lennart Jonsson kärleken igen i Selma Nordén. De var sambo i 20 år – tills hon gick bort för sju år sedan – och hade ett stort gemensamt intresse i musiken. Båda uppträdde också med Granbogänget.

Lennart Jonsson spelade både dragspel och durspel. Modellflyg hörde också till hans intressen och han trivdes när han fick vistas i naturen.

En period satt Lennart Jonsson i tekniska nämnden i Bollnäs för Moderaterna.

Hans närmast anhöriga är särbo Anna, två söner med respektive, barnbarn och barnbarnsbarn.