Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena fångar höstens färger

Konstnärinnan Lena Ljusberg fångar bland annat höstens färger i sina bilder. Nu ställer hon ut i Edsbyns bibliotek.

Annons

Under oktober månad ställer Lena från Sandarne ut i dels Edsbyns bibliotek, dels med tre applikationer i Alfta bibliotek. Lena kombinerar där sina textilbilder med texter hon själv har skrivit. Lena målar med sina tyger, som hon själv har färgat.

– Bilder och texter hänger ihop för mig. Jag vill förmedla mina egna tankar och erfarenheter i ord och bild. På något underligt sätt vävs de ihop från början. Det är som att lägga ett pussel och rätt vad det är så har jag fått fram det jag vill, säger Lena Ljusberg.

Lena kan inte säga vad som kommer först bilden eller texten. Hon kan skriva ner sin tanke med ord, men bilden finns där redan i hennes huvud. På så sätt kan man säga att bild och text dyker upp samtidigt.

Lena Ljusberg har alltid jobbat med textilier. I början sydde hon även kläder och jobbade med olika mönster. Under de sista åren är det bilderna som har tagit över.

– Textil är ett fascinerande material. Det är ett så levande material. Tyger följer oss hela livet och har olika funktioner i våra liv. Vi kan ha tyger för att visa glädje och sorg.