Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekplats på Borgen

Bygg en lekplats i den nedre delen av Borgen, Edsbyn. Lekplatsen skulle kunna ligga på en tomt som ägs av kommunen vid Borgenvägen.

Det föreslår David Ohlsson i ett medborgarförslag. Det blir nu tekniska nämnden som ska titta närmare på förslaget.

Det kom fram, när kommunfullmäktige sammanträdde häromkvällen.

– Vi har precis flyttat till Borgen och upptäckte direkt att det bor många småbarnsfamiljer i nedre delen. Men det finns ingen lekplats där, skriver David Ohlsson i sitt medborgarförslag till kommunen.

Han tror inte det skulle vara någon stor och kostsam investering, men en lekplats skulle göra skillnad för alla barn i området.

Han uppskattar att bara runtomkring där hans familj bor finns det ett 10-tal barn mellan ett och tio år.

Han konstaterar att den föreslagna tomten inte är jättestor. Men den är tillräckligt stor för att kunna få plats med en sandlåda, rutschkana, gungställning och eventuellt något mer.

Han konstaterar också att om man sätter upp ett stängsel eller ett staket runtomkring lekplatsen, så är risken minimal att bilar som kör förbi kan orsaka någon olycka.