Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekfullt för en kvarts miljon

Nu leker livet i Arbrå - lite mer för varje dag som går.

I den så kallade naturparken växer en sprillans ny lekplats fram. Första etappen blir klar i slutet av veckan.

Annons

Häromdagen tittade en förskoleklass till den blivande lekparken. Småttingarna var eld och lågor.

Micke Norén från kommunens gatuenhet monterar en sandlåda och skrattar gott då han berättar.

- Ungarna har rätt. Det här blir en fin park, säger han.

En grävskopa, en traktor, fyra grabbar plus arbetsledaren Ingalill Rundgren från kommunens gatuenhet kör hårt och räknar med att jobbet för i år blir klart under fredagen. Då är det fritt fram för alla leksugna barn.

- Alla säkerhetsåtgärder är vidtagna på de lekställningar som är klara. Det är tuffa säkerhetskrav. Ramlar någon ska det vara mjukt att landa - extra tjocka lager av mjuk sand "bäddar in" redskapen, säger Ingalill Rundgren.

Det här får barnen:

* Rutschkana med klätterställning

* Gungdjur

* Karusell

* Gungställning med sex gungor

* Sandlåda modell större

Första etappen, som alltså klaras av på fem arbetsdagar, kostar 125 000 kronor. Nästa år är det dags för etapp två. Den kostar lika mycket.

- Under vintern funderar vi över vilka grejer etapp två ska innehålla. Sedan beställer vi av en lekparkstillverkare, säger Ingalill Rundgren.

En kvarts miljon är rätt mycket pengar. Ändå fanns, i ett tidigare skede, en halv miljon avsatt för just den här lekparken innan tiderna blev dåliga.

- Det finns många småparker runt Arbrå. Istället för att plottra pengar på flera ställen satsar vi tungt här i naturparken, säger Ingalill Rundgren.

Och om nu bara vädret bättrar sig och solen tittar fram lär det bli livat i Arbrås nya lekpark i helgen.